Lekstroom, 09.15 uur

UTRECHT 19-11-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Straf tegoed

IJSSELSTEIN Omdat hij met zijn mistlampen aan over de Baronieweg reed, controleerde de politie vrijdagmorgen tegen 04.00 uur een 18-jarige automobilist uit IJsselstein. Het voeren van mistlampen (voor en achter) is verboden als het zicht meer is dan 50 meter. Tijdens controle bleek de jongeman nog zes boetes open te hebben staan ter waarde van ruim 450 euro en werd aangehouden. Na het betalen van de boetes kon de jongeman zijn weg vervolgen.

Boos na weigering toegang

IJSSELSTEIN De politie hield donderdagavond tegen 23.00 uur een 33-jarige IJsselsteiner aan op het Hitteschild. De man mocht het pand niet in en werd hierop zo boos, dat hij een ruit vernielde. De man is ingesloten.

Straatroof

IJSSELSTEIN Een 36-jarige vrouw uit IJsselstein is donderdagavond rond 18.20 uur op de Televisiebaan beroofd van haar tas. De vrouw liep over de Televisiebaan, toen iemand een ruk aan haar schoudertas gaf. Hierop knapte het hengsel. De dader ging er vandoor. De vrouw is nog schreeuwend achter de berover aangerend, maar de tasjesdief wist weg te rennen via het Eurovisieplein en een onderdoorgang van een flat in de richting van de Baan. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de recherche van district Lekstroom via tel. 0900 8844 (lokaal tarief).

Te veel op

NIEUWEGEIN Een 64-jarige automobilist uit Nieuwegein die donderdagmiddag rond 17.40 uur met zijn auto op de Bartokstraat tegen een paal reed, bleek teveel te hebben gedronken. De man blies op het politiebureau 595 ug/l, ruim 2,5 keer de wettelijk toegestane limiet van 220 ug/l en genoeg om direct zijn rijbewijs in te nemen. Proces-verbaal wordt tegen de man opgemaakt.

Hond met paraplu geslagen

NIEUWEGEIN De politie hield donderdagmiddag rond 15.30 uur op de Herenstraat drie vrouwen aan na een vechtpartij.

Een 28-jarige vrouw sloeg een hond met haar paraplu. Volgens getuigen zonder reden, volgens de vrouw omdat de hond agressief naar haar was. Het baasje van de hond, een 33-jarige vrouw, sprak de vrouw daarop aan, waarop ook zij klappen kreeg. Een vechtpartij ontstond, waar ook de moeder van de 33-jarige, een 57-jarige vrouw, bij betrokken raakte. De politie hield alle drie de vrouwen aan, allen inwoners van Nieuwegein. De 33- en 57-jarigen werden na verhoor vrijgelaten. De 28-jarige is ingesloten.