Stad Utrecht, 09.00 uur

Utrecht 19-11-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Verdachte brandstichting vrijgelaten

UTRECHT De politie heeft de man die eerder deze week werd aangehouden in verband met de brand aan de Stroyenborchdreef weer in vrijheid gesteld.

De 46-jarige man uit Utrecht werd kort na de brand aangehouden omdat de politie hem verdacht van betrokkenheid bij de brand. Onderzoek heeft uitgewezen dat de Utrechter geen betrokkenheid heeft bij de brand.

Bestuurder onder invloed aangehouden

UTRECHT Op de Albert Schweitzerdreef heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Een 29-jarige man uit Utrecht kreeg omstreeks 23.15 uur tijdens een alcoholcontrole een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. De Utrechter werd aangehouden en naar het bureau overgebracht.

De ademanalyse wees 420 ug/l uit. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur. Omdat de man met een rijbewijs reed dat ongeldig was verklaard werd dit ingenomen.

Straatroof

UTRECHT Op de Abel Tasmanstraat vond donderdagavond een straatroof plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Bij een 33-jarige vrouw uit Arnhem werd omstreeks 20.55 uur een ruit van haar voertuig ingeslagen. Twee tot nu toe onbekende jongens gristen de tas van de vrouw van de stoel af en renden weg. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van district Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Autodief aangehouden

UTRECHT In de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 november heeft de politie een man aangehouden voor diefstal van een auto.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 02.10 uur een voertuig over het Jaarbeursplein rijden. Navraag bij de meldkamer leerde dat het voertuig gesignaleerd stond en afkomstig was van diefstal. De bestuurder reed naar de van Sijpesteynkade en stapte samen met twee passagiers uit het voertuig.

De politie hield alle drie de personen aan. Het betrof een 33-jarige vrouw en een 38 en 40-jarige man uit Amsterdam en Utrecht. Op het bureau bleek dat de vrouw en de 40-jarige man niets met de diefstal te maken hadden en zij werden in vrijheid gesteld. De 38-jarige verdachte werd voor verhoor ingesloten op het bureau. Onderzoek wees uit dat ook de politie van Amsterdam op zoek was naar de verdachte.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Lange Elisabethstraat heeft de politie een meisje aangehouden voor het stelen van kleding.

Personeel van de winkel had gezien dat het 17-jarig meisje uit Utrecht probeerde kleding mee de winkel uit te nemen zonder deze eerst af te rekenen. Zij werd door het personeel aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie.