Eemland noord 09.05 uur

Utrecht 19-11-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Jongens aangehouden voor diefstal fiets

Soest De politie heeft drie jongens uit Soest aangehouden die afgelopen dinsdag 16 november, om 15.45 uur, een fiets wegnamen bij een supermarkt aan de Smitsweg.

Naar aanleiding van de melding dat er een fiets werd gestolen kon de politie op basis van het signalement en onderzoek ter plaatse een 16-jarige verdachte direct aanhouden in de omgeving van de Smitsweg.

De fiets was op dat moment niet meer in zijn bezit maar was door zijn 15- en 12-jarige vrienden al meegenomen.

Deze medeverdachten zijn de daarop volgende dagen aangehouden. De fiets is teruggevonden en inmiddels weer terug bij de eigenaar.

Tegen de minderjarige verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor vernieling auto

Bunschoten-Spakenburg De politie heeft woensdag 17 november, om 17.10 uur, een 40-jarige Amersfoorter aangehouden voor vernieling van een auto op de Groenling.

De man had een conflict gekregen met een 46-jarige inwoner uit Bunschoten-Spakenburg en had opzettelijk een aantal trappen gegeven tegen de auto van de Bunschoter. Hierdoor ontstond er een deuk in één van de portieren van de auto.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Man bekeurd voor onjuist aanbieden afval

Soest De politie heeft een 44-jarige inwoner van Soest bekeurd omdat hij een hoeveelheid afval onjuist had aangeboden bij de vuilstortplaats van de RNM aan de Schans.

Medewerkers van de Reinigingsdienst Midden-Nederland troffen op dinsdag 9 november een aanhangwagen aan buiten de afzetting van de vuilstortplaats die geheel volgeladen was met afval. De aanhangwagen zelf was ook een wrak. Er zat geen kentekenplaat op de aanhangwagen en de banden waren niet meer om de velgen aanwezig.

Na onderzoek door de politie werd de Soester opgespoord. De man kreeg een bekeuring van 260 euro en zal ook de kosten moeten betalen voor de opruiming van het afval.

Verlichtingscontrole

Baarn De politie van Eemland noord heeft donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur een verlichtingscontrole uitgevoerd op de Torenlaan en de Vondellaan.

De controle was gericht op fietsers en bromfietsers. Bij de verkeersactie werden 16 bekeuringen geschreven voor ondeugdelijke verlichting.