Gemeente Woudrichem

08/11/2004
Figuranten bedankt

Afgelopen zaterdag 6 november hebben ruim 450 figuranten deelgenomen aan de rampenoefening in de Kwinter in Werkendam. De oefening had tot doel het gemeentelijk proces opvang en verzorgen in een rampsituatie te oefenen. Aan de oefening is deelgenomen door de 3 gemeenten in het Land van Heusden en Altena, de politie, het GHOR (geneeskundige verzorging), de EHBO en het Rode Kruis.

De werkelijke situatie bij een ramp is tijdens de oefening van afgelopen zaterdag zo goed mogelijk nagespeeld. Door goed samenspel is duidelijk in beeld gekomen op welke punten de hulpverlening nog verder verbeterd kan worden. De leermomenten uit de oefening zullen zeker verder uitgewerkt worden.

De burgemeesters van de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem
-die verantwoordelijk zijn voor de hulpverlening bij een ramp- laten weten bijzonder onder de indruk te zijn van de medewerking en inzet van figuranten en deelnemers aan de oefening. Alle betrokkenen hebben zich voor 100% ingezet om de oefening zo realistisch mogelijk te laten verlopen. Zonder die medewerking zou deze grootschalige training niet mogelijk zijn geweest.

De burgemeesters van Aalburg, Werkendam en Woudrichem bedanken eenieder die afgelopen zaterdag bij de rampenoefening betrokken is geweest voor zijn/of haar inzet en medewerking.