Gemeente Dongen


Directeur M. Jansen en wethouder Van Beek tekenen convenant BVL

18-11-2004 00:00

Directeur r.k.b.s. Noorderpoort tekent ook voor veiligheid Op donderdag 18 november tekenen wethouder Van Beek en directeur van r.k.b.s. Noorderpoort om 10.30 uur voor meer verkeersveiligheid rond deze school. De directie van Noorderpoort wil in aanmerking komen voor het Brabants Verkeersveiligheidslabel (BVL).

Voordat het Provinciaal Orgaan Verkeersveiligheid (POV) dit label aan een school uitreikt, moet eerst aan meerdere voorwaarden worden voldaan. De gemeente ondersteunt scholen om aan deze voorwaarden te voldoen.

Het BVL-project is eind 1996 gestart en een initiatief van het POV. Door een verbetering van de voorlichting moeten scholen zo veiliger bereikbaar worden voor leerlingen. Al eerder meldden Dongense scholen zich aan voor dit project. Vier Dongense scholen gingen Noorderpoort voor. Vanaf 14 mei 2001 stelt de gemeente Dongen aan hen structureel geld beschikbaar voor verkeersonderwijs. Het gaat hier om de scholen: Heilig Hartschool, r.k.b.s. Achterberg, J.J. Anspachschool en De Vlinderboom. De Westerkim en de Anspachschool zijn inmiddels in het bezit van een BVL.

Eisen
Om het Brabants Verkeersveiligheidslabel te krijgen, moet in de eerste plaats het verkeer in de schoolomgeving veilig zijn. Ook een controle van de verkeerssituaties op de school-thuisroute hoort bij de maatregelen. Daarnaast gaan de scholen de kinderen theoretisch bijspijkeren met verkeersonderwijs. Een praktisch verkeersexamen maakt hier onderdeel van uit. Als scholen aan deze eisen voldoen, krijgen ze het label.

Kiezen voor veiligheid
Door deel te nemen aan het project kiezen scholen voor veiligheid van hun scholieren. Speciaal voor het project is een helpdesk ingericht die efficiënte ondersteuning biedt. Hier kunnen ook educatiematerialen worden geleend, zoals bijvoorbeeld videobanden.