Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Jeugdcompetitie: WSG A1 dichtbij meesterklasse

Op zaterdag 13 november werden in het Dorpshuis in Lonneker de vierde en de vijfde ronde gespeeld in de promotieklasse A regio noordoost. Voorafgaand aan deze ronde waren er twee koplopers, WSG uit Winterswijk en Hardenberg, die alles nog hadden gewonnen. Zij werden op twee matchpunten gevolgd door Opsterland 2 en Lonneker.

In ronde 4 speelde WSG tegen Opsterland en Hardenberg tegen het organiserende Lonneker. Beide koplopers leken op een gemakkelijke zege af te stevenen. WSG maakte dit uiteindelijk ook waar door met 3½ - ½ te winnen. Hardenberg wist echter wonderbaarlijk een 2-0 voorsprong nog te verspelen naar een 2-2. Vooral de bord 3 stond ruim voor in stukken, maar trapte in een matcombinatie van zijn tegenstander, waardoor Lonneker alsnog op 2-2 kwam.

De derde wedstrijd in deze ronde ging tussen Assen 2 en Schaakwoude. Beide teams hadden vooraf twee punten. Assen 2 wist te winnen, waardoor zij zich aansloten bij de middenmoot.

In ronde 5 speelde WSG tegen Schaakwoude. De Winterswijkers wisten wel te winnen, maar wel wat minder ruim. 2½ - 1½ werd de eindstand. Wederom een nipte nederlaag voor Schaakwoude. Aan hun bord 4 zal het niet gelegen hebben, want de pas 11-jarige Gert-Jan Rauw wist zijn beide partijen te winnen.

De Hardenbergers verspeelden andermaal een punt; ditmaal werd het 2-2 tegen Assen 2. Ook de wedstrijd tussen Lonneker en Haren 2 eindigde in een gelijkspel.

WSG is nu twee punten los van Hardenberg en de Winterswijkers kunnen op 11 december voor eigen publiek promoveren naar de meesterklasse. Pas in de laatste ronde ontmoeten zij Hardenberg, dus de Hardenbergers maken nog kans, maar dan moet er wel ruim worden gewonnen van WSG.


---

Arlette van Weersel opent WK Junioren in India

Donderdag vond in Kochi in India de opening van het WK Junioren plaats. Onze eigen Arlette van Weersel had de eer de aftrap te mogen geven tegen de regionale minister van sport. De toernooisite doet verslag.


---