Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 19 november 2004

(

Leiden Gewapende overval op supermarkt
Donderdag 18 november omstreeks 20.15 uur vond er een gewapende overval plaats op een supermarkt aan de Standerdmolen. Twee gemaskerde mannen kwamen de winkel binnen en eisten onder bedreiging van een vuurwapen geld uit een kluis. Nadat het personeel geld had afgegeven gingen de twee er vandoor op een bromfiets. Ze reden weg in de richting van de Ijsselmeerlaan. Na de melding heeft de politie direct de omgeving afgezet en gezocht naar de mannen. Er werden geen aanhoudingen verricht. De politie stelt een nader onderzoek is en heeft inmiddels een aantal getuigen gehoord. Ook een buurtonderzoek maakt deelt uit daarvan. Getuigen die nog niet door de politie zijn gehoord worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Leiden via telefoonnummer 0900 - 8844.

Leiden Verkeersongeval
Donderdag 18 november even voor 18.00 uur vond op de Schipholweg een verkeersongeval plaats. Een 35-jarige automobiliste uit Oegstgeest reed vanaf een uitrit de Schipholweg op. Zij zag daarbij een van links komende bromfietster uit Voorschoten over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De 25-jarige Voorschotense werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.

Leiden Geweld in het verkeer
Een 52-jarige motorrijder uit Leiden heeft donderdag aangifte gedaan van mishandeling door een automobilist. De motorrijder reed omstreeks 17.50 uur over de Hoge Rijndijk in Kouderkerk aan den Rijn in de richting van Leiden. De automobilist reed daarachter. Volgens de Leidenaar reed de automobilist lange tijd dicht op zijn motor en werd hij voorbij een rotonde op een gevaarlijke wijze, via de berm, ingehaald. Ter hoogte van de Stierenbrug in Leiden sprak de motorrijder de automobilist aan op zijn rijgedrag. Deze deed zijn portierraam open en sloeg de motorrijder met een honkbalknuppel op een arm. De Leidenaar kwam met zijn motor ten val. De bestuurder stapte uit maar werd door de motorrijder de auto weer ingeduwd. Daarbij wist de motorrijder de knuppel af te pakken. De bestuurder stapte aan de andere kant van de auto weer uit, maar is vervolgens weer ingestapt toen hij zag dat een andere automobilist eveneens uitstapte. De politie stelt een onderzoek in naar de automobilist op basis van het opgegeven kentekennummer door de getuige.

Alphen aan den Rijn Rijden onder invloed
De politie heeft donderdag 18 november omstreeks 23.30 uur een 37-jarige automobilist uit Aarlanderveen aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de automobilist slingerend rijden over de Burgemeester Bruins Slotsingel en vervolgens linksaf slaan de Westkanaalweg op. De bestuurder werd staande gehouden voor een controle waarna bleek dat hij te veel gedronken had. Een blaastest gaf een resultaat aan van 920 ug/l. De limiet is 220. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Gouda Aanhouding na bedrijfsinbraak
De politie heeft vrijdag 19 november omstreeks 06.20 uur twee Gouwenaren van 24 en 27 jaar aangehouden op verdenking van bedrijfsinbraak. Om 05.00 uur werd een melding gedaan door een getuige die had gezien dat een man een laptop in een auto op de Koepoort legde. Kort hierop kwam een melding binnen van een inbraak in een bedrijf aan de Lange Tiendweg. Daarbij zou een laptop zijn weggenomen. De politie heeft een controle uitgevoerd bij de auto en kon kort daarop de twee Gouwenaren aangehouden. Deze wilden net de auto instappen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de inbraak.

--- einde berichten ---
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --