Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Per Saldo: actie voor PGB

Maatregelen van het kabinet bedreigen het voortbestaan van het persoonsgebonden budget (PGB). Per Saldo, de vereniging van budgethouders, voert actie om het PGB te behouden:

"Het persoonsgebonden budget ligt onder vuur. Binnenkort praat de Tweede Kamer over de toekomst van de regeling. Allerlei nare plannen doen de ronde. Er komt een plafond in het PGB, zodat er volgend jaar mogelijk wachtlijsten ontstaan. Activerende begeleiding zou wel eens uit het pakket gehaald kunnen worden. Het idee gaat rond om budgethouders te verbieden nog langer huisgenoten (zoals partners of ouders van gehandicapte kinderen) in te huren met hun PGB. En in de toekomst worden huishoudelijke hulp en begeleiding overgebracht naar de gemeenten. Per Saldo wil weten wat u hier allemaal van vindt. Uw verhaal moet gehoord worden, door de politiek, door plannenmakers en uitvoerders!"

Bron: Per Saldo
Zie ook: http://www.houdhulpineigenhand.nl
19 november 2004

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400