Politie Drenthe

vrijdagmorgen

Assen 19-11-2004

Frontale aanrijding met ernstig letsel
GIETEN Een 29-jarige Assenaar en een 27-jarige Veendamster zijn gistermiddag ernstig gewond geraakt bij een frontale botsing. De vrouw die in haar personenauto uit de richting Gieten kwam en over de N33 reed, kwam door onbekende oorzaak in de rechterberm. Hierna botste ze tegen de rechtervangrail, corrigeerde haar auto en via de rijbaan botste ze frontaal tegen de uit tegengestelde richting komende man. Deze bestuurde een bedrijfsbusje. De man en vrouw zaten bekneld in hun voertuigen en moesten met behulp van de brandweer hieruit gehaald worden. Ambulance- en traumahelikopterpersoneel verleenden eerste hulp. Beiden werden zwaar gewond met een ambulance overgebracht naar het AZG, De voertuigen waren total loss. De rijbaan werd enkele uren afgezet.

Bestuurder zwaar gewond na scooterongeval
GASSELTERNIJVEENSCHEMOND Een 17-jarige bromfietser uit Gasselternijveen raakte gisteravond bij een eenzijdig ongeval zwaar gewond. De jongeman werd door passerende fietsers gewond gevonden op het fietspad van de Noordzijde. Hij is met een armfractuur, long- en hersenletsel overgebracht naar het AZG.

Landelijke controle ook in Drenthe
Tijdens een gistermiddag en avond gehouden landelijke verkeerscontrole langs de gehele oostgrens met Duitsland heeft ook de Drentse politie deelgenomen. Het kernteam Verkeerstaken nam met 21 collegas deel aan deze Korridorfahndung die werd gehouden bij de grensovergangen in Nieuw-Schoonebeek, Schoonebeek, Coevorden en Zwartemeer. Ongeveer 500 voertuigen en personen werden gecontroleerd en legden een blaasproef af. Alles bleek in orde te zijn. Bij de grensovergang Zwartemeer werd een 61-jarige Rus met echtgenote en dochter zonder de benodigde documenten aangehouden. Onderzoek door medewerkers kernteam Vreemdelingentoezicht volgt.

Politie betrapt alcomobilisten
PESSE Een 40-jarige inwoner van Fluitenberg is vannacht bekeurd voor het rijden onder invloed. De autobestuurder die constateerde dat hij door de politie gevolg werd reed zijn auto een erf aan de Oostering op. Daar werd de man aangehouden. Hij blies 300 ug/l.

KLAZIENAVEEN Hetzelfde overkwam vannacht een 28-jarige autobestuurder uit Klazienaveen. Op de Pastoor Jongeriusstraat werd hij gecontroleerd. De man blies 190 ug/l.

Winkeldief aangehouden
EMMEN Een 52-jarige man uit Schoonebeek is gistermiddag aangehouden voor winkeldiefstal. De man werd door personeel betrapt met kaas en losse audio-onderdelen in zijn kleding terwijl dit niet afgerekend was. De man kreeg een snelrechtdagvaarding. Na onderzoek bij het OM bleek dat de man nog een straf van 11 weken moest uitzitten waarna hij direct weer werd aangehouden.

Lastige man door politie aangehouden
HOOGEVEEN Een 28-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is gistermiddag aangehouden. Toen de politie gistermiddag voor een gesprek zich in de Ericalaan bevond werd ze op straat lastig gevallen door deze man. De man die zich agressief gedroeg en daarbij schreeuwde werd een aantal keren gevorderd weg te gaan. Toen dit niet gebeurde werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man kreeg een dagvaarding.

Man aangehouden voor bedreiging
MEPPEL Een 32-jarige Hilversummer is gisteravond in de woning van zijn vriendin aan de Hesselterweg aangehouden. De man liet tot tweemaal toe een pizzakoerier met pizza komen maar was niet tevreden over de kwaliteit. Na de tweede keer besloot de 38-jarige eigenaar van het pizzabedrijf uit Meppel de pizza terug te halen en de klant zijn geld terug te geven. Bij de woning aan de Hesselterweg bekogelde de klant de eigenaar met zijn pizza en bedreigde hem met twee messen. Na een handgemeen waarbij de klant de messen afgenomen kon worden werd door de eigenaar de politie gebeld die man konden aanhouden. Hij is ingesloten.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 06-52528707