Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Ede - fietsster gewond na aanrijding

Publicatiedatum: 19-11-2004

Bij een aanrijding tussen een fiets en een auto op de kruising van de Emmalaan en de Oude Bennekomseweg in Ede is donderdagavond een 20-jarige vrouw uit Bennekom gewond geraakt. Het slachtoffer reed omstreeks kwart voor zeven op haar fiets vanaf de Oude Bennekomseweg de Emmalaan op. Daarbij zou zij volgens de politie geen voorrang hebben verleend aan een haar van links naderende auto, bestuurd door een 49-jarige man uit Terneuzen. Bij de aanrijding liep de fietsster vermoedelijk een hersenschudding op. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - snelheidscontroles West-Veluwe Vallei

Publicatiedatum: 19-11-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft donderdag weer snelheidscontroles gehouden op twee wegen in het district West-Veluwe Vallei. Hieronder een overzicht met de resultaten:
- Maar liefst 131 km/u was de hoogst gemeten snelheid bij een controle op de Provincialeweg N224 in Ede. Op die weg mag maximaal 80 gereden worden. De controle werd gehouden tussen half acht en half twee. In dat tijdsbestek passeerden ruim 3700 bestuurders de radar.
- Ook in Ederveen werd gecontroleerd en wel op de Rijksweg. Dat gebeurde tussen acht uur en half twee. Van de ruim 4000 gecontroleerde passanten reden er 94 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 118 km/u, terwijl ook hier niet harder gereden mag worden dan 80 km/u.

Het verkeershandhavingsteam controleert vrijwel dagelijks op de zogenoemde 80 km/u wegen in het politiedistrict West-Veluwe Vallei. Uit onderzoek blijkt dat op veel van die wegen ongevallen gebeuren die vooral te wijten zijn aan te hard rijden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606