Politie Zuid-Holland-Zuid

19/11 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

19-11-2004 - Persberichten district II

OVERVAL CAFETARIA IN OPSPORING VERZOCHT
GORINCHEM- Maandag 29 november 2004 wordt in de uitzending van Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de overval op een cafetaria aan de Kleine Haarsekade op zaterdagavond 10 juli 2004. Omstreeks 23.30 uur werd het cafetaria door twee mannen overvallen. De eigenaar van het cafetaria moest onder dwang van een pistool de kassa openmaken. De overvallers gingen er met geld vandoor. Korte tijd na de overval is er een verdachte aangehouden, maar hij bleek niets met de zaak te maken te hebben. Recent heeft het onderzoek materiaal opgeleverd dat mogelijk een relatie met de overval heeft. Tijdens de uitzending wordt dit materiaal getoond en worden mensen die dit herkennen, opgeroepen hierop te reageren. Op dit moment is nog niet bekend in welk gedeelte van de uitzending de overval behandeld wordt: de eerste uitzending om 19.30 uur of de tweede uitzending om 22.00 uur.

AANRIJDING LETSEL
PAPENDRECHT- Op donderdagmiddag, 18 november 2004, omstreeks 14.00 uur, vond op de rotonde Burgemeester Keijzerweg /Veerweg een aanrijding plaats tussen twee fietsen. Hierbij raakte een 13-jarige meisje uit Alblasserdam gewond aan haar rug en hoofd. Zij is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

AUTO VERSUS TRACTOR
HOOGBLOKLAND Donderdagmiddag 18 november is een 40-jarige vrouw uit Hoornaar gewond geraakt toen zij met haar personenauto tegen een tractor botste en in de sloot terecht kwam. De vrouw reed op de Groeneweg in de richting van Hoornaar en wilde een tractor die op dezelfde weg reed, inhalen. Echter de 38-jarige bestuurder van dit voertuig wilde net linksaf de Kooiweg inslaan. Een botsing was het gevolg. Door de aanrijding belandde de vrouw met haar voertuig in de sloot. Zij is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

AUTO TEGEN BOOM
PAPENDRECHT Donderdagavond 18 november is een 24-jarige man uit Papendrecht gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Cypressenlaan. De man reed mee als passagier in een personenauto, bestuurd door een eveneens 24-jarige man uit Papendrecht. Deze verklaarde te hard gereden te hebben en in een bocht de controle over de auto verloren te hebben. Nadat de auto een schuiver gemaakt had, kwam deze tot stilstand tegen een boom. Het slachtoffer had diverse hoofdwonden omdat hij met zijn hoofd tegen de voorruit terecht gekomen was. De auto raakte zwaar beschadigd, de boom totaal vernield. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt.

RIJBEWIJS KWIJT
SLIEDRECHT Vrijdagmorgen 19 november is een 44-jarige man uit Andel is zijn rijbewijs kwijtgeraakt en aangehouden omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. De man poogde vanaf een parkeerplaats op de Rivierdijk de weg op te komen. Dit deed hij zonder zijn verlichting aan te hebben. Dit viel een surveillerende agent op. Toen hij de man uit Andel wilde controleren op alcoholgebruik, weigerde deze. Omdat hij zijn medewerking aan de blaastest weigerde, werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek dat de man veel te diep in het glaasje gekeken had, hij had 735 ug./l in zijn bloed. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij is na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

RIJDEN MET ONTZEGGING
MEERKERK Vrijdagmorgen 19 november is een 29-jarige man uit Papendrecht aangehouden omdat hij met een rijontzegging in zijn auto over de A27 reed. De man werd door surveillerende agenten gecontroleerd omdat hij in een onverzekerd voertuig reed. Bij nadere controle bleek dat de man bovendien niet over een geldig rijbewijs beschikte. Hierop werd hij aangehouden. De man verklaarde niet te weten dat hij een rijontzegging had. Hij kreeg een bekeuring voor het onverzekerd rijden en er wordt proces verbaal tegen hem opgemaakt in verband met het rijden zonder geldig rijbewijs. De man is na verhoor heengezonden.