Politie Zuid-Holland-Zuid

19/11 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

19-11-2004 - Persberichten district I

VERKLEDEN
DORDRECHT- Twee zusjes van 17 en 21 jaar uit Dordrecht zijn aangehouden wegens winkeldiefstal. Dit gebeurde op donderdagmiddag, 18 november 2004, in een winkel aan het Statenplein. De meisjes gingen met een trui en een BH de paskamer in, haalden de alarmlabels van de kleding en trokken deze onder hun eigen kleding aan. Ze werden betrapt door een beveiligingsbeambte en aangehouden. De kleding met een waarde van 58 euro raakte beschadigd tijdens het verwijderen van de alarmlabels. Deze schade wordt vergoed door de meisjes. Na verhoor zijn ze heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

IN BIL GESTOKEN
DORDRECHT Een 30-jarige man uit Dordrecht is gewond geraakt. Op donderdagavond 18 november 2004 rond 22.10 uur kwam de melding dat er iemand was neergestoken. Agenten gingen naar de Nicolaasstraat in Dordrecht. Daar bleek dat de 30-jarige was komen aanlopen bij familie en gewond was. Het slachtoffer wist in eerste instantie zich niet veel meer te herinneren. Later vertelde hij agenten dat iemand hem in de buurt van de Colijnstraat wilde beroven. Hij vluchtte en viel. Op dat moment stak de verdachte hem. Na behandeling in het ziekenhuis mocht de 30-jarige naar huis. Getuigen die iets weten van de beroving kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

RIJBEWIJS KWIJT
DORDRECHT Vrijdagmorgen 19 november is een 61-jarige man uit Dordrecht zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij voor de tweede maal in korte tijd, met teveel drank op achter het stuur zat. De man werd op de S.M. Hugo van Gijnweg gecontroleerd door surveillerende agenten en blies ver boven de streep. Hierop werd de man aangehouden. Op het bureau bleek de man dermate onder invloed van alcohol te zijn dat hij niet in staat was mee te werken aan een ademanalyse om zo het alcoholpromillage in zijn bloed te kunnen bepalen. Een GGD-arts heeft daarom bloed afgenomen van de man om zo alsnog het promillage te kunnen bepalen.

HARDLEERSE WINKELDIEF
DORDRECHT Donderdagavond 18 november is een 51-jarige man uit Papendrecht aangehouden voor winkeldiefstal. De man had diverse goederen ontvreemd in een winkel aan de Statenplaats. Bij het verlaten van de winkel werd hij aangehouden door medewerkers van de winkel. Omdat de man de laatste tijd meerdere malen met de politie in aanraking kwam wegens winkeldiefstal, werd in overleg met het Openbaar Ministerie besloten om de man in verzekering te stellen. Hij wordt vandaag, vrijdag 19 november, voorgeleid.