Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


19 november 2004


Loerbeek - Hennepkwekerij aangetroffen


In een schuur aan de Slittewaldweg werd donderdag door de politie een hennepkwekerij aangetroffen. De controle werd uitgevoerd naar aanleiding van een melding bij het meldpunt Meld Misdaad Anoniem. Aangezien hierbij van de aanwezigheid van vuurwerk sprake zou zijn werd het regionaal vuurwerkteam ingezet. Toen het om een hennepkwekerij bleek te gaan is het plaatselijke politieteam ingeschakeld. In verschillende ruimten stonden ruim 4000 planten met de daarbij behorende installatie van lampen, afzuiging en dergelijke. In overleg met justitie werd de kwekerij ontmanteld en zullen de planten en de lampen en dergelijke vernietigd worden. Het onderzoek naar de kwekers gaat verder.


Doetinchem - Diefstal uit winkel


De politie zoekt getuigen. Donderdagmiddag werden uit twee tabakszaken aan de Heezestraat en de Boliestraat door twee mannen krasloten en sigaretten weggenomen. In de winkels leidde één van de mannen het winkelpersoneel af en de andere nam de goederen weg. Het gaat om twee licht getinte mannen. De eerste man is tussen de 40 en 45 jaar oud, heeft een gezet postuur en is tussen de 1.70 en 1.75 m lang. Hij droeg een bordeauxrode bomberjack en een zwarte broek. De andere man is tussen de 25 en 30 jaar oud, heeft een slank postuur en is tussen de 1.75 en 1.80 m lang. Hij droeg een lichtblauwe spijkerbroek, een bruine jas en een bruine pet met een klep.
De politie wil graag in contact komen met getuigen van diefstallen of mensen die de mannen herkennen. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.


Aalten - Licht gewond

Bij een aanrijding donderdag rond 13.10 uur op de Bredenvoortsestraatweg raakte een 18 jarige Aaltenaar licht gewond. Op de genoemde weg haalde een 31 jarige vrachtwagenchauffeur uit Bunschoten Spakenburg een fietser in. Uit tegenovergestelde richting kwam de Aaltenaar. Hij botste met zijn auto tegen de vrachtwagen, waarbij de auto kantelde. Ambulancepersoneel constateerde dat de Aaltenaar lichte verwondingen had opgelopen, waaronder enkele kneuzingen.


Braamt - Botsing op het fietspad


Op het fietspad aan de Wijnbergseweg vond donderdag rond 16.10 uur een aanrijding plaats tussen een 67 jarige snorfietser uit Stokkum en een 19 jarige bromfietsster uit Doetinchem. De twee kwamen uit tegengestelde richting en botsten frontaal op elkaar. Beiden raakten hierbij gewond en moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis.


Halle - Glad door regen


Een 39 jarige bestuurder uit Gendringen kwam donderdagavond omstreeks 20.05 uur met zijn auto in een tuin terecht. De man reed over de Molenweg vanaf Doetinchem. Waarschijnlijk reed hij in een bocht iets te hard en door de overvloedige regenval was het wegdek glad. Hij slipte rechtdoor en kwam in de tuin terecht en vervolgens tegen een boom tot stilstand. De twee inzittenden, 26 en 29 jaar uit Gendringen, raakten hierbij gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis.


Groenlo - Tegen boom


In de nacht van donderdag op vrijdag vond rond 03.55 uur een ongeval plaats. Een 31 jarige bestuurster uit Vreden reed over de Vredensweg richting Groenlo. Door onbekende oorzaak botste zij tegen een aan de linkerzijde van de weg staande boom. De Vredense werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.


's - Heerenberg/ Gendringen - Drankrijders betrapt
Een 56 jarige automobilist uit Terborg bleek donderdagavond bij een politiecontrole op de Drieheuvelenweg onder invloed van alcohol. Hij blies 1,0 prom. De man kan een boete tegemoet zien.
Een 51 jarige automobilist uit Anholt blies donderdagavond op de Grotestraat in Gendringen 0,6 prom. Ook deze bestuurder kan een boete tegemoet zien.


Borculo - Inbraak in woning


In een woning aan de Weverij werd donderdag ingebroken. Weggenomen werden onder andere een onbekend geldbedrag en een paspoort. De inbrekers hadden de sleutel gevonden die voor familieleden verstopt en bestemd was. De politie heeft de inbraak in onderzoek.


Doetinchem - Inbraak in winkel


In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een winkel aan de Houtsmastraat. Men wist het pand binnen te komen door een deur te forceren. Er werd geld weggenomen.


Silvolde - 56 bestuurders te hard


De politie heeft donderdagmorgen bij een controle op de Rabelingstraat 56 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 244 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 105. Er is hier 60 km toegestaan.


EINDE BERICHTEN


.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --