Algemene Inspectiedienst (AID)


AID neemt illegaal diergeneesmiddel in beslag

De Algemene Inspectiedienst (AID) heeft de afgelopen week een onderzoek ingesteld tegen een handelsonderneming in Overijssel en daarbij een partij illegaal ijzerpreparaat opgespoord. Het gaat hier om een niet in Nederland toegelaten diergeneesmiddel. De flesjes met ijzerpreparaat waren voorzien van een etiket met daarop de gegevens van een legaal ijzerpreparaat. De partij van 6400 flacons met een waarde van ruim EUR19.000, werd in beslag genomen. Het preparaat is afkomstig uit Maleisië.

Aangezien een deel van deze partij al was verkocht aan varkenshouders zijn een aantal van deze bedrijven bezocht en de daar aanwezige voorraad in beslag genomen. De AID onderzoekt of nog andere varkenshouders of bedrijven dit preparaat hebben afgenomen.

Tegen de handelsonderneming die wist dat het een illegale diergeneesmiddel betrof met valse etiketten, wordt proces-verbaal opgemaakt. Ijzerprepraat als legaal diergeneesmiddel wordt in de zeugenhouderij bij biggen gebruikt om bloedarmoede te voorkomen. Alleen voor de media. Met vragen en opmerkingen naar aanleiding van dit persbericht kunt u zich wenden tot één de persvoorlichters van de Algemene Inspectiedienst, tel. 045 - 5466223, 06 - 21522449 of 06 - 48132318