Politie Twente

Persberichten Politie Twente 19 november 2004

Aanrijding met letsel

Fietser raakt gewond bij aanrijding met personenauto

Oldenzaal

Donderdagavond 18 november reed een 67-jarige automobilist uit Oldenzaal omstreeks 19.50 uur over de Schipleidelaan in Oldenzaal. Op de kruising met de Vondellaan (rotonde) verleende hij geen voorrang aan een voor hem van links komende fietser, een 27-jarige vrouw uit Oldenzaal, die op het fietspad reed komende uit de richting Vondellaan. De 27-jarige vrouw liep letsel aan haar been op en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (04-142826)

Auto gestolen

Eigenaar laat sleutelbos in de voordeur zitten, waarna iemand de sleutels pakte en er met de auto vandoor ging

Hengelo

Een 24-jarige vrouw uit Hengelo deed aangifte van diefstal van haar auto, een rode Opel Astra met kenteken DH-BN-18. De auto werd donderdag 18 november tussen 17.30 en 19.30 uur gestolen op de James Wattstraat in Hengelo. De vrouw had haar sleutelbos met daaraan de autosleutels in de voordeur laten zitten. De sleutels werden weggenomen en vervolgens ging men er in de auto vandoor. (04-142824)

Twee gewonden bij aanrijding

Bij aanrijding tussen twee personenauto's raken beide bestuurders gewond

Deurningen

Donderdagmiddag 18 november vond omstreeks 16.30 uur een aanrijding plaats op de kruising Koehorsterweg/Deurningerstraat in Deurningen. Een 34-jarige automobiliste uit Deurningen reed op de Koehorsterweg en reed op genoemd kruispunt rechtdoor. Hierbij verleende zij echter geen voorrang aan een auto die op de Deurningerstraat (=voorrangsweg) reed en bestuurd werd door een 44-jarige man uit Deurningen. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij beide bestuurders gewond raakten. Gezien de medische toestand van de 44-jarige bestuurder werd door de brandweer het dak van de auto gezaagd alvorens het slachtoffer uit de auto te halen. Beide bestuurders werden met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (04-142791)

Aanhouding gezochte

Verdachte verkeerde onder invloed van drugs en bedreigde agenten met messen

Almelo

Op donderdag 18 november omstreeks 12.55 uur wilden agenten een 19-jarige man in zijn woning aan de Talmahof te Almelo aanhouden. De man werd gezocht omdat hij nog 150 dagen gevangenisstraf moest uitzitten. De man liet de agenten echter niet in zijn woning en weigerde elke medewerking. De agenten zagen dat de man compleet doordraaide en twee messen in zijn handen vasthield. Er werd besloten om met meer agenten de man aan te houden. Tijdens de aanhouding heeft de verdachte enkele keren geprobeerd om met een mes de agenten te steken. Hij bedreigde de agenten met de dood. De man verkeerde onder invloed van drugs. De aanhouding trok veel bekijks in de buurt. Een autoband van een politievoertuig, die in de straat geparkeerd stond, werd door een onbekend gebleven persoon lek gestoken. Toen de verdachte man werd overgebracht naar het politiebureau werden enkele omstanders agressief en vertoonden opruiend gedrag in de richting van de politieagenten. De omstanders werden daarom door de politieagenten met enige drang verwijderd. Hierbij werden enkele tikken met de wapenstok uitgedeeld. Bij de verdachte, die werd opgesloten, werden vijf messen in beslag genomen. Hem wordt poging doodslag ten laste gelegd. (04-142646)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --