Ingezonden persbericht


Persbericht

Utrecht, 19 november 2004

Utrechtse starter Pivot Logistics maakt kans op Live WIRE-award

UTRECHT - Het Utrechtse bedrijf Pivot Logistics B.V. is genomineerd voor de regionale finale van de LiveWIRE Young Business Award. Op 30 november strijdt het bedrijf, in 2003 opgericht door drs. Willem Overbosch, in Zeewolde met vijf andere ondernemingen om de eerste plaats voor de regio Utrecht en Flevoland. Jonge ondernemers maken kans op deze award vanwege hun vernieuwende product, dienst of bedrijfsvoering.

Pivot heeft een compleet nieuw logistiek concept. Door een unieke positie in de logistieke keten en het feit dat zij géén eigenaar is van ICT, logistiek transport of infrastructuur, kan Pivot onafhankelijk en objectief een complete logistieke keten overzien, adviseren en uitvoeren.

"Het idee ontstond uit een vraag in de markt die niet beantwoord kon worden, namelijk de vraag naar een onafhankelijke ketenmanager", zegt Overbosch. "Een bedrijf dat het logistieke proces kan optimaliseren, beheren, continu evalueren en verbeteren én compleet onafhankelijk is van ieder gelieerd bedrijf. Dit door gebruik te maken van de uitgebreide kennis, een sterk gespecialiseerd partnernetwerk en een focus op de juiste combinatie van doelgroep en keten. Een bedrijf dat door een unieke combinatie van logistiek en ICT, oplossingen biedt die voor de gehele keten van toegevoegde waarde zijn." Pivot heeft reeds voor verschillende (internationale) bedrijven het logistieke proces geanalyseerd en daarover een advies uitgebracht. Momenteel hebben de zorgsector en het MKB de aandacht.

LiveWIRE is een ondersteuningsprogramma van Shell en Syntens voor innovatieve technostarters. Elk jaar worden de meest succesvolle en innovatieve deelnemers genomineerd voor de Young Business Award. Voor de regio Utrecht en Flevoland zijn uit een aanbod van dertig, vijf jonge technostarters genomineerd voor de Young Business Award vanwege hun vernieuwende product, dienst of bedrijfsvoering. Een deskundige jury beoordeelt de ondernemingsplannen van de deelnemers op haalbaarheid en mate van vernieuwing. De technostarter met de meest innovatieve en haalbare vernieuwing wint ¤ 1.000 en een plaats in de landelijke finale in januari 2005. De hoofdprijs van de landelijke finale bestaat uit ¤ 10.000 en veel publiciteit. De winnaar van de landelijke publieksprijs mag tevens radiocommercials laten maken en krijgt uitzendtijd op Radio 538.

Meer informatie over Pivot is te vinden op www.pivotlogistics.com. Meer informatie over de LiveWIRE Award staat op www.livewire.nl

Noot voor de redactie (