Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


19 november 2004


Harderwijk - Inbraak in woning

Onbekenden hebben donderdagavond (18/11) ingebroken in een woning aan de Doelenstraat. De dieven braken een deur open en doorzochten een kast. De inbrekers namen een geldkistje met geld mee. De 31-jarige bewoner bekijkt nog of er nog meer gestolen is. De politie stelt een onderzoek in.


Putten - Geld en sieraden uit woning gestolen


Dieven hebben in de nacht van woensdag op donderdag (18/11) uit een woning aan de Postweg een hoeveelheid geld (Engelse ponden) en een aantal sieraden gestolen. De daders kwamen via een raam van de bijkeuken de woning binnen en doorzochten in de hele woning kasten en laden.


Harderwijk - Diefstal van auto


Onbekenden hebben woensdagmiddag (17/11) bij een woning aan de Prins Mauritslaan een auto gestolen. Het gaat om een blauwe Fiat Tipo met het kenteken JF-DJ-90. De 35-jarige eigenares ontdekte rond 17.30 uur de diefstal en deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.


Putten - Automobilist onder invloed


De politie heeft donderdagavond (18/11) op de Korenbloemstraat een 26-jarige automobilist uit Putten aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man rond 21.30 uur en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken h ad. De man blies op het politiebureau een promillage van 1,2. De politie gaf de man een rijverbod van zes uur en maakte proces-verbaal op.


Putten - Bromfietser te veel gedronken


De politie heeft donderdagavond (18/11) op de Oude Prinsenweg een 17-jarige bromfietser aangehouden die een slok te veel op had. De politie controleerde de jongen rond 20.00 uur en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. De jongen blies op het politiebureau een promillage van 0,9. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en de politie maakte proces-verbaal op.


Hattem - 71 bestuurders te snel


De politie heeft donderdagmiddag bij een controle op de Hezenbergerweg 71 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 164 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km. Er is hier 30 km toegestaan !


Vaassen - Geen gordel


In het kader van het scholenproject heeft de politie donderdagmorgen toezicht gehouden bij de Krugerstee en de Mozaik. Hierbij werden vier bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 58


---- --