Ingezonden persbericht


Europese organisaties kiezen voor Windows Server System met Intel Itanium 2 processors als rendabel en flexibel alternatief voor UNIX

Beter beheerbare, betrouwbaardere en veiliger oplossingen van Microsoft en Intel op basis van Windows

Schiphol-Rijk, 19 november 2004 - Steeds meer grote organisaties in het EMEA-gebied (Europe, Middle East & Africa) zijn op zoek naar een rendabele en flexibele vervanging van hun UNIX-systemen, of willen een integratie tussen UNIX en Windows realiseren. Microsoft en Intel voorzien in deze vraag, met Windows Server 2003 en SQL Server 2000 op het Intel Itanium-platform. Dit platform biedt organisaties een hoge mate van schaalbaarheid voor bedrijfskritische toepassingen die gemigreerd worden van kostbare, bedrijfseigen RISC/UNIX-servers naar een Windows/Intel-omgeving. Diverse bekende ondernemingen in het EMEA-gebied hebben al Microsoft- en Intel-technologie gekozen om hun oplossingen op basis van UNIX te vervangen of uit te breiden, waaronder Alfa Bank, 8el.com, Ementor ASA, Mappy SA, Panasonic Duitsland, SG Weber en Vattenfall.

Met de recente introductie van de Intel Itanium 2 processor met 9MB cache biedt Intel een aanzienlijke prijs- en prestatieverbetering voor toepassingen zoals transactieverwerking, data warehousing, business intelligence (BI), enterprise resource planning (ERP) en high-end rekentoepassingen. Het Intel Itanium-platform is Intels krachtigste, betrouwbaarste en meest schaalbare platform voor grootzakelijke en technische automatisering. Het vormt prijstechnisch een aantrekkelijk alternatief voor bedrijfseigen RISC-systemen, met meer keuzemogelijkheden. "Servers op basis van de Itanium processor en met het Windows Server System bieden een rendabel, open en op standaarden gebaseerd platform", zegt Brian Gonzales, Enterprise & Services Manager, Intel Benelux. "Naast uitstekende prestaties verschaffen deze servers klanten een ruime keuze voor bedrijfskritische toepassingen en een vervangingsmogelijkheid voor RISC-systemen."

"In het streven naar verlaging van ICT kosten, staan standaardisatie en consolidatie van server¬omgevingen hoog op de agenda van veel ondernemingen. Het Windows Server 2003 platform biedt een volwaardig alternatief voor UNIX servers tegen een sterk gereduceerd kostenplaatje", zegt Arjan Oude Kotte, Manager Business Group Server & Tools van Microsoft Nederland. "Wij zien dat ondernemingen doorgaans 30% besparen dankzij een migratie van UNIX naar Windows, waarbij de afgenomen kosten voor het hardwareplatform ook worden meegenomen."

Tools en diensten voor migratie van UNIX naar Windows Voor klanten die op zoek zijn naar alternatieven voor UNIX-oplossingen, werken Intel en Microsoft samen met toonaangevende organisaties op het gebied van IT-dienstverlening, zoals Unisys, Bull en HP. Gezamenlijk bieden zij een complete reeks oplossingen voor migratie en integratie naar het Windows/Intel-platform.

Microsoft biedt organisaties een duidelijke aanpak en ondersteuning bij het terugbrengen van de complexiteit en de tijd die gepaard gaat met het migreren van applicaties van UNIX naar Windows. Windows Services for UNIX (SFU) 3.5 is een uitgebreide verzameling diensten, oplossingen, trainingen en technische informatie waarmee organisaties hun applicaties snel en zonder onderbreking van de bedrijfsprocessen kunnen migreren van UNIX naar het Windows Server System. Daarbij zorgt een reeks cross-platform netwerkdiensten van Microsoft voor interoperabiliteit tussen Windows- en UNIX-omgevingen. Verder biedt SFU 3.5 uitgebreide beheermogelijkheden via UNIX-commando's en de mogelijkheid om UNIX-applicaties op te nemen in een webservices-omgeving die gebaseerd is op Microsoft .NET. Microsoft levert Windows Services for UNIX 3.5 kosteloos.

Intel
Intel is 's werelds grootste chipfabrikant en een vooraanstaand producent van personal computer-, netwerk- en communicatieproducten. Meer informatie over Intel is te vinden op: http://www.intel.com/pressroom/.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is een bekend innovator op het gebied van software, diensten en technologie voor zowel zakelijk als persoonlijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan oplossingen en diensten die mensen en organisaties overal ter wereld in staat stelt hun ambities te verwezenlijken.



Ingezonden persbericht