Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


19 november 2004


Onderwerp: controles binnenstad


Tijdens een gezamenlijke actie van politie, stadswachten en de parkeerpolitie zijn verleden week ruim 200 overtreders bekeurd voor feiten als fietsen in de binnenstad, fietsen zonder verlichting, rijden door rood licht en parkeren in strijd met de geldende regels. De controles zullen zeker herhaald worden.


Naar aanleiding van klachten over het gedrag van fietsers in- en rond de binnenstad hebben de drie deelnemende partijen drie namiddagen en avonden extra controles gehouden. De klachten hadden voornamelijk betrekking op het fietsen in het Rondje en het rijden zonder licht.


Deze periode stond al in het teken van de landelijke verlichtingscontrole en vooraf was via de media gewaarschuwd dat overtreders direct bekeurd zouden worden ! Ondanks dat werden 62 fietsers bekeurd die geen licht hadden.


Voor het fietsen in de binnenstad kregen 100 fietsers een bekeuring en 15 auto-mobilisten kregen ook een bekeuring. 23 fietsers reden door rood, waarbij de overtredingen vooral werden begaan bij de Laarstraat/Graaf Ottosingel/ Warnsveldseweg. Ook bij de verkeerslichten Laarstraat/Gerard Doustraat meende menig fietser het rode licht te kunnen negeren.


Naast deze feiten werd er ook bekeurd voor het rijden zonder helm, zonder verzekering en het niet dragen van de autogordel.


De gezamenlijke controle is niet de laatste geweest.


Einde bericht


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

Anton de Ronde



---- --