Politie Gelderland-Midden

Arnhem - politie zoekt getuigen van tasjesroven
Publicatiedatum: 19-11-2004

De Arnhemse politie is op zoek naar getuigen van twee tasjesroven in Presikhaaf. Beide tasjesroven werden donderdag gepleegd op het Lange Water en de Laan van Presikhaaf. Omstreeks half drie werd op het Lange Water ter hoogte van de Lange Wal een 20-jarige Arnhemse vrouw het slachtoffer van een tasjesroof. De vrouw werd naar eigen zeggen bij de kruising aangereden door twee mannen op een bromfiets. Nadat de vrouw daarbij kwam te vallen gingen de beide mannen er vandoor, naar later bleek met de tas van het slachtoffer. De Arnhemse raakte daarbij licht gewond. Volgens het slachtoffer zou het gaan om twee blanke jongens van ongeveer achttien jaar met lang haar. Beiden zouden ook bomberjack gedragen hebben. Later op de middag, omstreeks kwart over vier, werd een 43-jarige Arnhemse van haar tas beroofd op soortgelijke wijze. Dat gebeurde op de Laan van Presikhaaf, ter hoogte van de tunnel bij het station. Ook hier zagen twee blanke jongens op een bromfiets kans om er met de buit vandoor te gaan. Volgens het slachtoffer reden ze weg richting Velp. Voor beide tasjesroven zoekt de politie contact met voorbijgangers die iets van de voorvallen hebben gezien en mogelijk over meer informatie beschikken. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844, maar men kan ook terecht in het politiebureau aan de Beekstraat.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - twee jongeren aangehouden na bedreiging
Publicatiedatum: 19-11-2004

De Arnhemse politie heeft donderdagmiddag twee Arnhemse jongeren aangehouden op verdenking van bedreiging en mishandeling van een leeftijdsgenootje, eveneens afkomstig uit Arnhem. Het slachtoffer, een veertienjarig meisje, riep de hulp in van de politie nadat ze in een lijnbus zou zijn lastig gevallen door een groep jongeren. Gewaarschuwde agenten hielden kort daarop op het Willemsplein twee meisjes van dertien en veertien jaar aan die op aanwijzen van het slachtoffer bedreigingen zouden hebben geuit. Volgens het slachtoffer zou zij eerder al door het duo zijn mishandeld naar aanleiding van een ruzie eerder. Vervolgens zou ze vaker door het tweetal zijn bedreigd en getreiterd. De verdachte meisjes zijn na het afleggen van een verklaring weer vrijgelaten en aan hun ouders overgedragen. Justitie beslist verder wat er met hen gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer aangehouden na verkeersruzie
Publicatiedatum: 19-11-2004

Een 39-jarige man uit Arnhem is donderdagmiddag door de politie in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van mishandeling van een andere automobilist. De mishandeling zou een gevolg zijn van een uit de hand gelopen verkeersruzie op de Santkamp. Aanleiding tot de ruzie zou een verkeerssituatie zijn geweest in een file op de A73 bij Nijmegen. Het latere slachtoffer, een 30-jarige man uit Culemborg, zou daarbij naar eigen zeggen door de Arnhemmer zijn geslagen. Ook zou diens kleding gescheurd zijn door toedoen van de Arnhemmer. Na de schermutseling vertrok de Arnhemmer en waarschuwde de Culemborger de politie. Die adviseerde de Culemborger de verdachte te blijven volgen totdat agenten terplaatse zouden zijn. Dat gebeurde uiteindelijk op de Santkamp in Arnhem, waar de Arnhemmer werd aangehouden. De verdachte Arnhemmer is na het afleggen van een verklaring weer vrijgelaten. De Arnhemmer ontkende echter strafbaar te hebben gehandeld. Wat er uiteindelijk precies tussen beiden is gebeurd is door de politie nog niet vastgesteld kunnen worden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---