Provincie Overijssel

Overijssel levert kandidaten Rekenkamer Oost-Nederland

De provincies Overijssel en Gelderland hebben P. van Dijk uit Arnhem voorgedragen als voorzitter van de rekenkamer. Per 1 januari 2005 zijn de provincies verplicht een rekenkamer in te stellen. Doel daarvan is het provinciale bestuur beter te laten functioneren en de publieke verantwoording te versterken. De rekenkamer doet onderzoek naar rechtmatigheid, doelmatigheid en doeltreffendheid van het provinciale beleid.

Provinciale Staten van Gelderland en van Overijssel hebben besloten een onafhankelijke, gezamenlijke rekenkamer voor Oost-Nederland in te stellen. Het bestuur van deze rekenkamer bestaat uit drie leden. Een selectiecommissie bestaande uit de Commissaris van de Koningin in Overijssel, een gedeputeerde uit Gelderland en vier leden van Provinciale Staten uit beide provincies heeft uit ruim 120 kandidaten een selectie gemaakt.

Voorzitter

Voorzitter van de Rekenkamer Oost-Nederland wordt de heer P. van Dijk uit Arnhem. De heer Van Dijk is docent aan een scholengemeenschap in Amersfoort, raadslid in Arnhem en sinds 1998 voorzitter van de Rekenkamercommissie van deze gemeente. Onder zijn voorzitterschap zijn rapporten uitgebracht over onder meer de effectiviteit van het gemeentelijk subsidiebeleid en de oorzaken van de teloorgang van een intergemeentelijke stichting voor scholing en reïntegratie van werkzoekenden.

De overige leden van de rekenkamer zijn:

De heer drs. R.S de Heus Emia en mevrouw mr. Th.O.J. Lucardie. De heer De Heus Emia is woonachtig in Wijk bij Duurstede en werkt als programmamanager bij de Rijksacademie voor Financiën en Economie. Hij heeft ervaring met onderzoek en audits op het terrein van onder meer beheersing frauderisico's en personeelsvraagstukken.

Mw. Mr. Th.O.J. Lucardie heeft in het verleden gewerkt als projectleider bij de Algemene Rekenkamer en recentelijk als onafhankelijk Gemeentelijk Ombudsman van de gemeente Den Haag. Mw. Lucardie woont in Heemskerk.

Provinciale Staten van Overijssel besluiten op 8 december definitief over de voordracht. In Gelderland gebeurt dit op 15 december aanstaande.

Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl © 2004 Provincie Overijssel