Politie Amsterdam-Amstelland

Illegale hennepkwekerijen aangepakt
19-11-2004. Donderdag heeft de politie in Amsterdam-Noord tijdens een grootscheepse actie vijf hennepkwekerijen opgerold. De plantages bevonden zich in vier woningen en een schuur.

De installaties werden ontmanteld, de planten vernietigd en drie personen werden gearresteerd. Bij de operatie werden ongeveer 80 mensen ingezet. In de toekomst zullen meer van dergelijke acties volgen.
Grote verkeerscontrole Hugo de Grootplein

19-11-2004. Donderdagmiddag en -avond vond op het Hugo de Grootplein een verkeerscontrole plaats waarbij met name honderden fietsers en bromfietsers zijn gecontroleerd. Er werd speciaal op verlichting en snelheid gecontroleerd.

Verwarde inbreker aangehouden

19-11-2004. Vrijdagochtend kort voor halfvijf werd een 28-jarige man aangehouden op verdenking van een inbraak en bezit van een vuurwapen.

De man belde nadat hij had ingebroken in een supermarkt de politie en vertelde dat hij een vuurwapen bij zich had. De woning van de man werd achterhaald en onder observatie genomen. Toen de verdachte naar buiten kwam werd hij met hulp van een politiehond aangehouden. In de woning werd een imitatiepistool aangetroffen. Hulpverleners zullen zich over de man ontfermen.

---