1e persbericht van vrijdag 19 november 2004

Eindhoven 19-11-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken man rijdt op rotonde

Vrijdag rond 1.00 uur heeft de politie een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij was met zijn auto op het 18 Septemberplein door rood gereden, had zijn voertuig niet onder controle en reed de rotonde op waar hij een verkeersbord, een lantaarnpaal en een muur raakte. De man had gedronken. Een ademtest gaf een alcoholpromillage van 0,9. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Alcoholcontroles

De politie heeft donderdagavond op de John F Kennedylaan en de Vijfkamplaan alcoholcontroles gehouden. Honderd automobilisten hebben meegedaan aan een ademtest. Slechts één automobilist had te veel gedronken. Hij kreeg een boete van 190 euro opgelegd.

Eindhoven: Verkeerscontroles

De politie heeft donderdagavond verkeerscontroles gehouden in de Willemstraat, Fellenoordpad, Paradijslaan en de Stationsweg. Er zijn elf fietsers bekeurd die de verlichting van hun rijwiel niet in orde hadden.

Valkenswaard: Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren

Vrijdag om 1.20 uur is op De Smelen in Valkenswaard een 39-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Hij zat dronken achter het stuur van zijn auto. Bij een ademtest op het politiebureau werd en alcoholpromillage van 1,6 vastgesteld. Het rijbewijs van de man is door de politie ingenomen. Tegen hem wordt bovendien proces-verbaal opgemaakt.

Nuenen: Verkeerscontrole

De politie heeft donderdag tussen 15.00 en 21.00 uur verkeerscontroles gehouden op het Vincent van Goghplein en de Laan Der Vier Heemskinderen. Er zijn 35 bromfietsers bekeurd. De meesten van de bromfietsers kregen de bon omdat hun voertuig was opgevoerd.

Best: Dronken automobilist veroorzaakt verkeersongeval

Een 30-jarige inwoner van Rosmalen veroorzaakte donderdagnacht rond 2.00 een aanrijding met een vrachtauto op de A2 onder de gemeente Best. De autobestuurder was dronken en de politie heeft een bloedproef bij de man laten afnemen. Tegen de man wordt als de uitslag van deze proef bekend is proces-verbaal opgemaakt. De precieze toedracht van de aanrijding is nog niet bekend.

Reusel: Man bivakkeert in vakantiehuisje

De politie heeft donderdagavond rond 23.45 uur een 44-jarige inwoner van Reusel- de Mierden aangehouden. Hij had een vakantiehuisje aan De Wielen in Reusel opengebroken en had daar zijn intrek genomen. Vermoedelijk heeft de man er enkele dagen gebivakkeerd. Hij had een schuifpui vernield en had een deel van het eten opgegeten. De man is ingesloten.