AXA Verzekeringen

NVGA winnaar eerste AXA Volmacht Award 18 november 2004

Tijdens de première van het Volmachtmarkt Symposium op 18 november in Zeist is de NVGA uitgeroepen tot de eerste winnaar van de AXA Volmacht Award. Na een flitsend introductiefilmpje, gemaakt door studenten van de Hoge School voor Kunsten, maakte juryvoorzitter Prof.mr. J.H. Wansink de winnaar bekend.

Kunstwerk en cheque voor NVGA

NVGA voorzitter Jos van der Poel kreeg een glazen kunstwerk van de Zweedse kunstenaar Bertil Vallien overhandigd en een cheque ter waarde van 5000 euro. Dit bedrag moet worden besteedt aan een aan de volmachtbranche gelieerd doel. Het kunstwerk blijft eigendom van de winnaar.

Juryrapport

De jury, naast voorzitter Han Wansink, bestaande uit Rob Grijpma, directeur van Volmachtbeheer en Jan van den Berg, directievoorzitter van AXA Verzekeringen, heeft uit drie genomineerde kandidaten gekozen voor de NVGA vanwege de grote bijdrage van de NVGA aan de volmachtmarkt in zijn algemeenheid en de inzet van deze instantie voor de standaardisering van gegevensuitwisseling. Het belang hiervan wordt groot geacht, omdat met geüniformeerde interfaces het verkeer tussen volmachtnemer en volmachtgever beter verloopt terwijl over en weer de kosten beperkt worden.

De interfaces die onder leiding van de NVGA tot stand zijn gekomen zijn:

* de NVGA afrekeninginterface: hiermee specificeert de volmachtnemer de periodieke rekening courant. Deze module is door alle systeemhuizen is ingebouwd en maakt afrekening op papier overbodig.

* De NVGA polisbestandinterface: hiermee kunnen volmachtnemers op verzoek van volmachtgevers hun polisbestand in een uniform formaat aanleveren. Ook deze interface is inmiddels door alle systeemhuizen ingebouwd.

* De NVGA schadebestandinterface: is vergelijkbaar is met de polisbestandmodule, maar dan voor schaden.

* De NVGA volmachtbestandinterface: is de laatste ontwikkeling en zorgt ervoor dat provinciale portefeuilles eenvoudig kunnen worden geconverteerd naar een volmachtportefeuille

Sculptuur voor overige genomineerden

De twee andere genomineerden Voogd en Voogd Verzekeringen en Martin Versteeg (directeur Volmachten van de Lippmann Groep) kregen van juryvoorzitter Wansink als waardering en als aandenken een klein glazen sculptuur uitgereikt. Ook dit kunststuk is vervaardigd door Bertil Vallien.

Over het Volmacht Symposium

Het Volmacht Symposium zal eens per twee jaar op initiatief van AXA worden georganiseerd. De eerste editie (18 november 2004) staat in het teken van het Delen van Kennis. Het symposium is bestemd voor gevolmachtigde agenten; zowel samenwerkend met AXA als niet samenwerkend met AXA. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor parallelsessies over vakspecifieke onderwerpen. De invulling van deze sessies kan gedaan worden door verschillende partijen zoals consultancy organisaties, andere volmachtverzekeraars, expertisebureau's, systeemleveranciers, et cetera.