Ingezonden persbericht


Persbericht

ORACLE GAAT MET KWARTAALPROCES VOOR SECURITY PATCHES WERKEN

Critical Patch Update zorgt voor vaste patch-planning en minder kosten

De Meern, 19 november 2004 Oracle heeft vandaag aan zijn klanten bekend gemaakt dat het bedrijf een nieuw security patch proces heeft geïmplementeerd, gebaseerd op het zogenaamde Critical Patch updates per kwartaal. De service gaat in 2005 van start.

Een allesomvattende set van geïntegreerde patches zorgt ervoor dat eventuele beveiligingskwetsbaarheden in Oracle nog efficiënter worden verholpen. De set omvat onder andere de patches voor: Oracle® Application Server, Oracle Database, Oracle E-Business Suite, Oracle Enterprise Manager en Oracle Collaboration Suite. Naar verwachting worden de updates volgend jaar tegelijkertijd verstuurd naar de klanten via MetaLink, Oracle s support website, op 18 januari, 12 april en 18 oktober.

Organisaties patchen hun ICT-systemen het liefst volgens geplande schema s , aldus Mary Ann Davidson, Chief Security Officer van Oracle Corp. Na een onderzoek onder klanten in verschillende vakgebieden bleek dat een kwartaalproces het beste aansluit bij hun voorkeur. Het kwartaalschema biedt de beste balans tussen het regelmatig uitgeven van patches om de klanten te beschermen voor ernstige kwetsbaarheden en een eenvoudig beheersproces.

Door de omschakeling naar een kwartaalschema komt Oracle tegemoet aan de wensen van klanten met drie belangrijke voordelen. Met dit nieuwe programma kunnen organisaties hun configuratiemanagement plannen, in plaats van onaangekondigde patch alerts af te wachten. Het vaste schema is ook in het leven geroepen om veelvoorkomende data black-outs te voorkomen wanneer een klant zijn systemen niet update. Zo mogen sommige bedrijven hun systemen niet updaten aan het einde van een fiscaal kwartaal. Verder drukken Critical Patch updates de kosten, doordat ze met een enkele, goed geïntegreerde en uitvoerig geteste patch, de verschillende belangrijke kwetsbaarheden in een keer repareren.

Oracle is 's werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware.