Gemeente Westerveld

19-11-2004
Puin in berm Wallinger Esweg en afsluiten Busselterweg

De bermen van de Wallinger Esweg en de Busselterweg zijn de afgelopen dagen kapot gereden. Dat komt door het vele verkeer dat langs deze omleidingen rijdt, en door de vele regenval van de afgelopen dagen.

De bermen van de Wallinger Esweg worden nu afgegraven en tijdelijk met puin opgevuld. De Busselterweg wordt afgesloten voor verkeer, behalve voor bestemmingsverkeer. Moet u niet op de Busselterweg zijn, neemt u dan de omleiding via de rijksweg A32, de weg langs de Drentse Hoofdvaart en de Van Helomaweg.

Wallinger Esweg
Op dit moment wordt in opdracht van de gemeente onderhoud gepleegd aan de Ruiterweg tussen Havelterberg en de rotonde van Havelte. Hierdoor is Darp alleen nog maar bereikbaar via de Wallinger Esweg. Door het vele verkeer zijn er gaten in de bermen ontstaan. De gaten die een direct gevaar voor de verkeersveiligheid waren, zijn onmiddellijk hersteld, maar dit is geen structurele oplossing voor de problemen. De bermen van de Wallinger Esweg zijn nu in zoân slechte staat dat de gemeente heeft besloten om de bermen af te graven en daar puin aan te brengen. Wij zijn ons ervan bewust dat dit eveneens geen structurele oplossing is en daarom zullen wij de situatie constant in de gaten blijven houden.

Busselterweg
Door de afsluiting van de Ruiterweg rijdt een deel van het doorgaande verkeer wat anders over de Ruiterweg reed, nu via de Boekweitenweg, de Busselterweg en de Eursingerlaan. Daardoor zijn ook de bermen langs deze wegen kapot gereden. Vooral aan de Busselterweg is de situatie slecht. Als oplossing is gekozen om de Busselterweg af te sluiten voor verkeer, behalve voor bestemmingsverkeer, dus voor aanwonenden.

Omleiding
Voor het doorgaande verkeer op de Busselterweg is een goed en veilig alternatief. Dit is de omleidingsroute die via de rijksweg A32, de weg langs de Drentse Hoofdvaart (N371) en de Van Helomaweg (N353) leidt. Deze omleiding is op alle belangrijke toegangswegen goed aangegeven. Wij willen hierbij iedereen verzoeken om gebruik te maken van deze omleidingsroute!