OHRA BV
http://www.ohra.nl

100% vergoeding tandarts werkt als magneet op consument

Arnhem, 17 november 2004

Betere polisvoorwaarden door administratieve efficiency 100% vergoeding tandarts werkt als magneet op consument

Ook dit jaar handhaaft OHRA Zorgverzekeringen haar 100% vergoedingenbeleid voor al haar aanvullende tandartsverzekeringen. Meer dan 45% van de OHRA verzekerden heeft zich inmiddels aanvullend verzekerd tegen tandheelkundige kosten, een stijging van ruim 30% ten opzichte van 2003. Uit recent onderzoek van OHRA blijkt dat consumenten graag bereid zijn zich extra te verzekeren tegen tandheelkundige kosten, mits 100% gedeclareerd kan worden. Bij OHRA kan dat al voor een premie van circa 100 euro per jaar. Volgens de zorgverzekeraar werkt het vergoedingsysteem boven verwachting. De verzekerde profiteert van meer service en duidelijkheid bij declaraties, de zorgverzekeraar bespaart kosten door een efficiëntere administratieve afhandeling

De grote vraag naar de aanvullende tandheelkundige verzekeringen van OHRA staat haaks op eerdere berichten in de media dat Nederlanders als gevolg van het schrappen van basis tandheelkundige zorg uit het zorgpakket, minder vaak naar de tandarts gaan en hun gebit minder goed zouden onderhouden.

Volgens Pierre de Rooij, directeur Zorg en Inkomen van OHRA snijdt het mes dus aan twee kanten. Wij zien juist een consument die zeer wel bereid is zich aanvullend te verzekeren. Je moet alleen de drempel laag maken en dat kan door kritisch naar je eigen indirecte kosten te kijken. En die worden in de zorg zwaar onderschat. Daar is nog veel te besparen. Je moet als verzekeraar dus anders naar je product kijken.

OHRA bespaart inmiddels veel geld door gewoon alles 100% te vergoeden. De consument bepaalt bij de Tandengaaf verzekering zelf hoeveel hij of zij vergoed wil hebben 250/ 350/ 950/ 1900 per jaar). Daar is de premie op afgestemd. Die propositie spreekt consumenten aan. Door onze administratieve efficiency besparen we geld en kunnen we de premies zeer toegankelijk houden, aldus De Rooij.

Uit onderzoek van OHRA blijkt ook dat consumenten zich het liefste aanvullend willen verzekeren voor kostbare behandelingen waar ze graag gebruik van willen maken. Voor fysiotherapie blijkt men het minst bereid te zijn zich aanvullend te verzekeren omdat men sinds het verdwijnen van de vergoeding uit het basispakket Ziekenfonds hier sowieso minder gebruik van denkt te maken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: OHRA: Rik van Zutphen; 026 400 7303 of 06 22 905 516

19 nov 04 15:01