Vereniging Nederlandse Gemeenten

Commissie jorritsma: ruim 90 praktijkvoorbeelden ontvangen!

Gemeenten zijn in de afgelopen periode opgeroepen om hun praktijkvoorbeelden die hebben geleid tot verbetering van de gemeentelijke dienstverlening, toe te sturen aan de commissie Jorritsma. Dit kon tot 12 november jl. en heeft ruim 90 inzendingen opgeleverd. De commissie Jorritsma stelt dit bijzonder op prijs en dankt alle inzenders voor de genomen moeite en voor het enthousiasme dat vaak uit het begeleidende schrijven bij de inzendingen is gebleken.

Het karakter van de ingezonden praktijkvoorbeelden blijkt zeer uiteenlopend: Van voorbeelden op het terrein van burgerzaken tot de nieuwe WMO, en van groots en meeslepend tot klein maar effectief. De gemeenschappelijke deler is dat alle voorbeelden in de praktijk hebben bewezen dat ze de dienstverlening aan burger en bedrijven hebben verbeterd.
Begin volgend jaar worden alle praktijkvoorbeelden die beschikbaar zijn gesteld toegankelijk gemaakt via het VNG-net. De VNG wil hiermee het leren van elkaar tussen gemeenten bevorderen

Alle praktijkvoorbeelden worden nu bestudeerd door een selectiecommissie met gemeentelijke vertegenwoordigers waarna enkele voorbeelden aan een externe jury met vertegenwoordigers van consumentenorganisaties, zullen worden voorgelegd. Vervolgens zal hét beste praktijkvoorbeeld worden gekozen door de leden van de VNG tijdens het VNG congres in juni 2005. Een congres dat in het teken zal staan van de relatie burger-bestuur.

geactualiseerd op: 19 november 2004