Politie Zaanstreek-waterland


ZAANDAM, WESTZIJDE
Politie zoekt eigenaar fiets
De politie zoekt de eigenaresse van een groene Gazelle damesfiets van het type Bahia, voorzien van grijze fietstassen. Een 51-jarige man en een 41-jarige vrouw, beiden uit Zaandam, hadden de fiets in bezit toen zij werden aangehouden als verdachten van winkeldiefstal. Zij verklaarden dat zij de fiets voor een tientje van een bekende hebben gekocht. De politie vermoedt dat deze bekende niet eerlijk aan de fiets is gekomen. Om de heler en steler succesvol te kunnen vervolgen hebben politie en justitie wel een aangifte van de eigenaar nodig. Deze wordt dan ook verzocht alsnog aangifte te doen.

17-NOV-04
ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT EN OMGEVING
30 Aanhoudingen actie Puntmuts
De politie heeft met de aanhouding van drie verdachten van winkeldiefstal het totaal van de actie puntmuts op dertig aanhoudingen gebracht. Agenten surveilleerden in burger op de Gedempte gracht toen zij in een warenhuis een 42-jarige Zaandammer zagen die spullen in zijn zak deed. Even later rekende de man één artikel af en verliet de winkel waarop hij aangehouden werd. Op de Westzijde bij een schoenenwinkel werd een 18-jarige Zaandamse betrapt met een paar schoenen in de tas die niet waren afgerekend. Op station Zaandam, in de wachtkamer, zat een 34-jarige Amsterdammer man prijsjes van DVD-doosjes te verwijderen. Hij kon van zijn tassen vol goederen geen betalingsbewijzen tonen en werd aangehouden. Twee winkeliers herkenden de goederen en hebben aangifte gedaan van diefstal.

15:57 18-NOV-04
ZAANDAM, MUSICAL
Motorrijder gevallen door drank
Een 47-jarige motorrijder ging onderuit doordat hij, naar hij vertelde, een stoeprandje raakte. Na onderzoek in het ziekenhuis mocht hij mee naar het politiebureau om daar te blazen op de alcoholtester. Hij heeft meer dan drie maal teveel alcohol in het apparaat geblazen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

20:04 17-NOV-04
PURMEREND, LAAN DER CONTINENTEN
Doorrijder (on) terecht
Na een melding op de kabelkrant Purmerend dat een taxi met daarop nummer 4848 zou zijn doorgereden na een aanrijding met een bromfiets heeft het bedrijf direct naar de politie gereageerd. De chauffeur van het taxibusje heeft een heel ander verhaal dan aanvankelijk door de bromfietser werd verteld. Hierin is zeker geen sprake van het opzettelijk aanrijden van de bromfiets. De bromfietser zou na vreemd weggedrag tegen de zijkant van het busje geschopt of geslagen hebben.

07:12 19-NOV-04
ZAANDAM, NOORDER IJ- EN ZEEDIJK
Verwarrende aanrijding
De politie onderzoekt een aanrijding waarbij drie mannen in een zwaar beschadigde auto werden aangetroffen. Door twee van de mannen werd een 34-jarige man uit Amsterdam als bestuurder aangewezen terwijl hij op de passagiersplaats zat. Deze man bleek onder invloed te zijn van alcohol. Op de bestuurdersplaats zat een 38-jarige stadgenoot die ook had gedronken. Beide mannen zijn aangehouden als verdacht van rijden onder invloed. Hun rijbewijzen zijn ingevorderd. De derde, een 27-jarige man zonder bekende woonplaats, is aangehouden omdat hij de agenten ernstig hinderde bij de aanhouding. Er moest zelfs pepperspray tegen deze verdachte gebruikt worden.


17:11 18-NOV-04
PURMEREND, SALVADOR ALLENDELAAN
Vrouw aangereden op zebra
Een 42-jarige Purmerendse wilde op een voetgangersoversteekplaats nabij de rotonde de weg oversteken. Een 56-jarige man uit Wijdenes stopte keurig voor haar. Achter hem reed echter een 20-jarige Amsterdammer die te laat in de gaten had dat de auto voor hem stilstond. Hij reed tegen de auto van de man uit Wijdenes aan en die schoof tegen de overstekende vrouw. Zij is door de ambulance met een verwonding aan haar been naar het ziekenhuis gebracht.

17:36 18-NOV-04
EDAM, PROVINCIALEWEG N247

Twee gewonden bij aanrijding

De politie heeft het rijbewijs van een 80-jarige vrouw uit Edam ingevorderd omdat zij vermoedelijk een aanrijding heeft veroorzaakt. Zij kwam uit de richting van de Singelweg en reed in de richting van de rotonde bij de Lokkemientjesweg. Zij reed in haar personenauto zonder verlichting en op de verkeerde weghelft en kwam frontaal in aanrijding met een personenauto die werd bestuurd door een 26-jarige Purmerendse. De Edamse en haar passagier, waarvan de gegevens nog niet bekend zijn, zijn door de brandweer uit de auto bevrijd en met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

19:34 18-NOV-04
ZAANDAM, DE WEER
Pompstation overvallen
De politie onderzoekt een overval op een benzinestation waarbij twee verdachten met bivakmutsen de kassalade met inhoud hebben meegenomen. De mannen waren donker gekleed en hadden felgroene bivakmutsen op. Een overvaller had een vuilniszak mee en de ander dreigde de pompbediende met een ijzeren staaf. De daders zijn vermoedelijk te voet vertrokken in de richting van de Twiskeweg. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de Centrale Recherche via 0900-8844.

20:32 18-NOV-04
WORMER, JAN VAN HINTENSTRAAT
Boxen weg bij woninginbraak
Bij een woninginbraak zijn een basbox en vier geluidsboxen gestolen. De inbreker(s) is (zijn) binnen gekomen door verbreking van een achterruit. De achterzijde van de woning grenst aan een sloot. Of het dievengilde per boot is gekomen wordt nog door de politie onderzocht.

22:36 18-NOV-04
ZAANDAM, VINKENSTRAAT
Agressieve man aangehouden
In een horecagelegenheid heeft de politie een 31-jarige Zaandammer aangehouden. De man wilde bier hebben maar had geen geld. Hierop is hij agressief geworden tegen de barman die de politie belde omdat de man niet wilde kalmeren. De toegesnelde agenten zagen de man nog net slaande bewegingen naar de barman maken en hebben hem meegenomen naar het politiebureau waar hij ter ontnuchtering is ingesloten. De volgende dag is de man na verhoor heengezonden.

07:06 19-nov-04
VOLENDAM, PLUTOSTRAAT
Winkel opengebroken
De politie onderzoekt een inbraak in een winkel waarbij kassalades zijn gestolen met wisselgeld. De voordeur van de winkel is vermoedelijk in de nacht van donderdag op vrijdag met een breekijzer opengemaakt. De kassalades zijn van het merk Digi en zwart van kleur.

10:34 19-NOV-04
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG KRUISING KERKSTRAAT
Vrouw aangereden door vrachtauto
Een 47-jarige vrouw uit Wormerveer is naar het ziekenhuis gebracht nadat zij met haar bromfiets door een vrachtauto is aangereden. De vrouw stond vanuit Krommenie op de Kerkstraat te wachten op groen licht bij de oversteekplaats met de Provincialeweg. Bij groen licht reed zij door en werd aangereden door een vrachtauto, bestuurd door een 53-jarige man zonder vaste woonplaats in Nederland. De vrachtauto kwam vanaf de Industrieweg linksaf de Kerkstraat en direct rechtsaf de Provincialeweg oprijden. Getuigen meldden dat de vrachtauto door rood licht is gereden.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-191104

15:15-16:00 18-NOV-04
PURMEREND, LAAN DER CONTINENTEN

Negen boetes bij gordelcontrole

Tijdens een gordelcontrole op de Laan der Continenten werden donderdagmiddag acht bestuurders en één passagier bekeurd voor het niet dragen van de gordel. De controle werd uitgevoerd door medewerkers van het verkeershandhavingsteam.

18-NOV-04
MIDDELIE/ BEEMSTER, PROVINCIALEWEG N247/N244

Weinig hardrijders

In Middelie en in de Midden- en ZuidoostBeemster werden donderdag snelheidscontroles gehouden. Op de N247 in Middelie en op de N244 in de Midden Beemster (respectievelijk 80 en 100 km per uur) reden weinig automobilisten te hard. Het overtredingspercentage bedroeg op beide wegen slechts één procent. Op de Zuiderweg (60 km per uur) in de ZuidoostBeemster werd behalve op snelheid ook op het dragen van de gordel gelet. Hier werden de overtreders aan de kant gezet en zij ontvingen direct een boete. In totaal werden vier automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de gordel en één voor te hard rijden. Ook kregen een passagier die zonder gordel in de auto zat en een bromfietser die te hard reed een boete.

14:45-18:00 18-NOV-04
DEN ILP/PURMERLAND

Met 100 km per uur door de bebouwde kom

Tijdens een snelheidscontrole in Den Ilp (50 km per uur) werd donderdagmiddag een automobilist geflitst die twee keer zo hard reed als toegestaan. De man raasde met 102 km per uur over de weg, tot grote schrik van een aantal fietsers. De laagvlieger zal binnen enkele binnen een brief van de officier van justitie ontvangen en kan alvast rekenen op een boete van minimaal 300 euro.
Het merendeel van de weggebruikers hield zich overigens wel keurig aan de snelheid. Enkele tientallen bestuurders reden te hard terwijl zo'n 700 voertuigen de controle passeerden.
Eerder, in de ochtend, werd in Purmerland ook snelheid gecontroleerd. Hier was het aandeel hardrijders iets groter. Enkele tientallen weggebruikers reden te hard terwijl ongeveer 400 auto's de controle passeerden. Er werd een hoogste snelheid gemeten van 73 km per uur.

19:00-20:15 18-NOV-04
WIJDEWORMER, PROVINCIALEWEG

Nul drankrijders (1)

Drie medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden donderdagavond een alcoholcontrole op de Provincialeweg, ter hoogte van de afrit van de A7, in Wijdewormer. In totaal werden 58 bestuurders gecontroleerd. Niemand had (teveel) gedronken.

20:15-21:15 18-NOV-04
PURMEREND, LAAN DER CONTINENTEN
Nul drankrijders (2)
Drie medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden donderdagavond een alcoholcontrole op de Laan der Continenten in Purmerend. In totaal werden 77 bestuurders gecontroleerd. Niemand hoefde mee naar het politiebureau.


---- --