BMG NEDERLAND

Within Temptation beter verkocht dan Amerikaanse topartiesten

Nederlands trots, Within Temptation (met leadzangeres Sharon den Adel), verovert de 1ste positie in de albumcharts en heeft daarmee in de eerste verkoopweek haar volledige concurrentie achter zich gelaten. The Silent Force, de alom geprezen nieuwe cd van Within Temptation, werd op dezelfde dag gereleased als de nieuwe cd s van zowel Eminem als Destiny's Child. Dat rockmuziek van vaderlandse bodem goed scoort, bewijst ook Kane. De rockformatie, onder leiding van Dinand Woesthoff, heeft gisteren de felbegeerde MTV award voor Best Dutch & Belgian act in Rome gewonnen.

Within Temptation heeft een contract met Gun Records, een sublabel van SONY/BMG Duitsland, bekend van artiesten als Guano Apes en Him. Na de succesvolle single Stand My Ground lijkt het album van Within Temptation ook in Duitsland Top 5 binnen te komen.

Vier jaar na de release van het album Mother Earth weet de band met The Silent Force opnieuw mensen in de ban te brengen van hun filmische rockmuziek. Ook een succes blijkt de keuze van SONY/BMG om het album in drie verschillende configuraties uit te brengen: de premium, de standaard en de basic uitvoering. De drie versies verschillen in verpakking, artwork en content en bieden op die manier de consument een keus in prijs gekoppeld aan product. De premium is de meest luxe uitvoering en bevat uitgebreid artwork, 2 bonustracks en een videogedeelte. De standaard uitvoering heeft een reguliere verpakking en bevat geen bonustracks. Bij de basic uitvoering ontbreekt naast de bonustracks ook het cd-boekje. Deze ontwikkeling is relatief nieuw voor de Nederlandse muziekmarkt.