FEDERATIE OPVANG

La Strada krijgt MTV-free-your-mind-award

19 november 2004

LA STRADA KRIJGT MTV AWARD

De Stichting tegen Vrouwenhandel (STV) is trots dat het programma LA STRADA de MTV Free Your Mind Award heeft ontvangen. De Free Your Mind Award is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een individu of organisatie die de idealen van MTV campagnes vertegenwoordigt, met de nadruk op bescherming van mensenrechten en vrijheid van intolerantie en vooroordelen.
Het LA STRADA programma biedt in landen in Centraal- en Oost-Europa hulp, opvang en begeleiding aan slachtoffers van vrouwenhandel, zet preventiecampagnes op, zorgt dat vrouwenhandel op de politieke agenda komt te staan en ontwikkelt educatieprogrammas. Het LA STRADA programma werd in 1995 opgericht op initiatief van STV in samenwerking met twee organisaties in Polen en Tsjechië en bestaat in september 2005 tien jaar.
LA STRADA is nu uitgegroeid tot een samenwerkingsprogramma van negen lidorganisaties, die sinds 26 oktober 2004 gezamenlijk La Strada International Association hebben opgericht.
De prijs betekent een belangrijke erkenning voor het werk van LA STRADA in negen
verschillende landen en een stimulans om door te gaan. De prijs is ook van belang omdat er zo meer aandacht is voor mensenhandel.
Ondanks dat precieze cijfers ontbreken, is duidelijk dat mensenhandel een wereldwijd acuut probleem is.
Het succes van La Strada is mede te danken aan de samenwerking met de andere organisaties in het veld en de ondersteuning van verschillende donoren, als: het Ministerie van Buitenlandse Zaken, ICCO, NOVIB, St. Doen, Kerk in Actie en het Ministerie van Justitie. MTV gaat een Europese campagne lanceren ter bewustwording en preventie van vrouwenhandel, waarin La Strada een partner is, http://www.mtvexit.org