MEDIA REPUBLIC - VODAFONE

Mobiele tv-zender 2GOTV op spectaculaire wijze geïntroduceerd

Innovatieve zender enthousiast ontvangen tijdens lancering

Amsterdam, 19 november 2004 - Afgelopen donderdagavond is 2GOTV officieel geïntroduceerd tijdens een spectaculair openingsfeest in Amsterdam. Er was sprake van een overweldigende opkomst. Onder de genodigden bevonden zich vele artiesten en bekende Nederlanders, die benieuwd waren naar de mogelijkheden en toekomst van 2GOTV.

Aan het begin van de feestelijke avond nam Jort Kelder via een videoscherm het woord. Kelder deelde het aanwezige publiek mee dat hij met 2GOTV het gevestigde omroepbestel wilde wakker schudden en pleegde daarvoor en passant een 'coup'. Bas Verhart, CEO en oprichter van Media Republic nam het woord over. Tijdens de openingstoespraak benadrukte hij dat het gaat om een vernieuwend concept, dat gebruik maakt van de laatste technologie voor mobiele telefoons. Verder meldde Verhart dat de mogelijkheden van 2GOTV in de nabije toekomst worden uitgebreid en de manier van opnemen kenmerkend is voor 2GOTV. De geproduceerde uitzendingen zijn speciaal ontwikkeld voor weergave op de mobiele telefoon. Daartoe wordt gebruik gemaakt van korte, bondige items en zorgen close-ups voor een duidelijk beeld. Tot slot werd vermeld dat het succes van de zender in grote mate wordt bepaald door de artiesten die zich bij 2GOTV hebben aangesloten en het gezicht vormen van hun programma.

Winston Gerschtanowitz, mede-initiatiefnemer en 2GOTV-presentator, roemde de betrokkenheid van alle medewerkers. Natuurlijk waren de presentatoren van 2GOTV ook aanwezig. Winston Gerschtanowitz, Edwin Smulders, Jort Kelder, Martijn Oosterhuis en Touriya Haoud presenteerden hun eigen televisieprogramma's via een videoscherm. Daarnaast gaven ook Micky Hoogendijk, Renate Verbaan en Bastiaan Ragas acte de présence. Dit drietal sloot zich eerder deze week aan bij 2GOTV en zal ook nieuwe programma's presenteren voor de mobiele zender.

Eerste uitzending enthousiast onthaald

Tijdens de feestelijke gelegenheid vond de eerste live-uitzending van 2GOTV plaats. Ter plekke maakten de aanwezigen kennis met de eerste 2GOTV-aflevering die werd weergegeven op een Vodafone live! UMTS telefoon. Het publiek was zeer enthousiast over het kwaliteitsniveau en creativiteit van de uitzendingen. Onder de zinspreuk 'Zien is geloven', werden de nieuwe mogelijkheden van Vodafone live! UMTS en 2GOTV door charmante 2GOTV-girls aan het publiek gedemonstreerd. Daarnaast waren de televisie-uitzendingen direct beschikbaar op de website www.2go.tv.

/ / / / / / / / / / / / / / /

Rechtenvrije foto's van het openingsfeest zijn beschikbaar via ANP Fotonet en de ANP beeldbank.

Over Vodafone

Vodafone is een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld met proportioneel 146,7 miljoen klanten in vijf continenten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 26 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 13 landen.

Vodafone live! UMTS is de 'next step' op weg naar een multimediale toekomst. Met Vodafone live! UMTS is een hele nieuwe reeks diensten beschikbaar zoals videotelefonie, video-downloads van films (b.v. Bridget Jones 2), downloaden van muziekclips in cd-kwaliteit, nieuwe 3D-games en er is de mogelijkheid om 20 tv-zenders (b.v. CNN) op je mobieltje te bekijken. Met de recente introductie van een uitgebreide serie leuke en stijlvolle nieuwe telefoons en met eerdergenoemde nieuwe mogelijkheden opent Vodafone live! UMTS een volledig nieuwe wereld van communicatie en entertainment op je mobiele telefoon.

Over Media Republic

Media Republic bedenkt crossmedia concepten voor diverse mediabedrijven en adverteerders. Door een combinatie van verschillende media, zoals games, mobiele services, televisie en internet worden consumenten op een nieuwe manier benaderd. Media Republic realiseert haar projecten met een groep van meer dan 105 creatieve toptalenten, met technische know how en een uitgebreid business netwerk. Meer informatie is te vinden op www.mediarepublic.com.