Vlaamse overheid

De Vlaamse Regering besliste om, in het kader van de economische expansiewetgeving, een ecologiesteun van 23.521.600 euro te verlenen aan de NV Stora Enso Langerbrugge. In haar beschikking van 8 september 2004 liet de Europese Commissie België weten zich akkoord te verklaren met deze steun.

Stora Enso Langerbrugge NV is een dochteronderneming van de Stora Enso Groep, een multinationale onderneming met hoofdkwartier in Helsinki. Het bedrijf is gespecialiseerd in geïntegreerde houtproducten voor de productie van dagbladpapier en tijdschriftpapier.
Met het investeringsprogramma wil Stora Enso zich uitrusten met nieuwe papiermachines en installaties om krantenpapier te maken uit 100% gerecycleerd papier. Daarnaast wil het bedrijf aan zijn bestaande productie de nodige aanpassingen doorvoeren om magazinepapier te maken. Stora Enso streeft ernaar om voor 80% gerecycleerd papier te gebruiken.
Bovendien levert het bedrijf een maximale inspanning voor waterzuivering en voor de revalorisatie van biomassa voor energieopwekking.
De totale investeringen bedragen 514,6 miljoen euro waarvan 456,9 miljoen euro ecologische elementen bevatten.

Vlaams Minister van Economie Fientje MOERMAN benadrukt dat het voorgestelde project een zeer belangrijke ecologische investering is. De ecologische vooruitgang binnen dit investeringsprogramma maakt het mogelijk om, zoals in het regeerakkoord vooropgesteld wordt, een evenwichtige meerwaardeneconomie te creëren.

persinfo : Annemie Nijs, woordvoerster van minister Moerman - tel. 02 552 61 00

- GSM 0475 77 26 93
e-mail: persdienst.moerman@vlaanderen.be


---