Politie Limburg-Zuid

Datum ( 19 november 2004

Eijsden; Dronken automobilist raakt van de weg

Donderdagavond omstreeks 19.00 uur raakte een 62-jarige inwoner uit Maastricht op de Oosterweg in Eijsden met zijn auto van de weg. De man reed over een vluchtheuvel en reed enkele verkeersborden omver. De Maastrichtenaar was onvast ter been, waarbij hij op zeker moment zelfs kwam te vallen. Daar de man om gezondheidsredenen geen blaastest wilde ondergaan, werd van hem een bloedmonster genomen. Hiermee zal het bloed/alcoholpromillage worden vastgesteld.

Meerssen; inzittenden auto slachtoffer overval

Twee inwoners uit Eguisheim (Fr) van 21 en 22 jaar, zijn in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 01.00 uur slachtoffer geworden van een overval. Beide mannen reden vanaf de A79 over de Eijdendaalweg in de richting van het centrum van Meerssen, toen een donkere Volkswagen hen klem reed. Twee inzittenden van die auto stapten uit en vroegen de Fransen of zij drugs wilden kopen. Toen zij een afwijzend antwoord kregen trok een van de belagers een stiletto waarop de Fransen hun portemonnee, bescheiden en sleutels moesten afgeven. Vervolgens moesten zij uitstappen, waarbij een van hen op zijn hoofd werd geslagen. Nadat de slachtoffers gesommeerd werden om weg te lopen, verdwenen de twee overvallers.

Omdat de slachtoffers geen autosleutels meer hadden, werd hun auto door een takelbedrijf veiliggesteld.

Sittard, vergeefse reanimatie
Politie- en ambulancepersoneel hebben vannacht omstreeks 00.30 uur tevergeefs geprobeerd om een 75-jarige man uit Sittard te reanimeren nadat deze door een hartaanval werd getroffen. De man zat samen met zijn vrouw in de auto en voelde zich op een gegeven moment niet goed. Daarom reed hij een parkeerplaats aan de Romeinenstraat op. Toen hij uit de auto stapte werd hij onwel. De gewaarschuwde hulpdiensten konden het leven van de man niet redden.

Cadier en Keer/Margraten, auto gestolen tijdens proefrit. Een nog onbekende man heeft donderdagmiddag omstreeks 12.00 uur tijdens het maken van een proefrit met een auto van een garagebedrijf uit Margraten, deze auto gestolen. De man ging samen met de garagehouder een ritje maken. In Cadier en keer stopte de klant omdat de achterklep van de auto niet goed dicht zat. De garagehouder stapte uit om deze dicht te maken. Op dat moment gaf toen vol gas en reed weg, een verbouwereerde garagehouder achterlatend. De dader is een man van ongeveer 35 tot 40 jaar oud en heeft een gedrongen postuur. Hij sprak Limburgs dialect. Hij ging er vandoor met een donkerblauwe Opel Corsa met het kenteken JN-DX-17.

Sittard, file te laat opgemerkt.
Een 20-jarige automobiliste uit Sittard is donderdagmiddag omstreeks 17.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de A-2 ter hoogte van de afslag Born. De vrouw zag te laat dat er een file stond en knalde achterop de laatste personenauto. Door de klap kwam de vrouw bekneld te zitten. Zij raakte zodanig gewond dat ze per ambulance naar het ziekenhuis in Sittard moest worden gebracht. De brandweer kwam er aan te pas om haar uit de auto te bevrijden. Over de aard van de verwondingen is niets bekend.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl

---- --