Gemeente Roermond

Reactie college Roermond op ontslagen bij Yageo

Het gemeentebestuur van Roermond heeft met ontsteltenis kennisgenomen van de sluiting van de productieafdeling van Yageo Roermond, waardoor de arbeidsplaatsen van 300 medewerkers komen te vervallen.

Niet alleen zal dit voor de betrokkenen een forse persoonlijke tegenslag betekenen, maar komt ook een flink stuk werkgelegenheid te vervallen die moeilijk vervangbaar zal zijn. De afbouw van de voormalige vestiging van Philips, die in vroegere jaren aan meer dan 1000 mensen uit Roermond en omgeving werkgelegenheid bood, is daarmee nagenoeg compleet. Ondanks overleg dat heeft plaatsgevonden in de afgelopen periode tussen Yageo, de provincie en de gemeente om sluiting te voorkomen zullen de productieactiviteiten worden beëindigd.

De gemeente zal in overleg treden met de daartoe aangewezen instanties om te bevorderen dat de betrokken medewerkers zo spoedig mogelijk worden begeleid naar andere passende banen.

"De hoge werkloosheid in de stad Roermond die het afgelopen jaar over zijn hoogtepunt leek heen te zijn, krijgt hiermee weer een forse tegenslag" aldus wethouder Tilman Schreurs (werkgelegenheid)

Hoewel er steeds meer signalen waren dat de recessie over zijn hoogtepunt heen zou zijn, blijkt uit een flink aantal meldingen van bedrijfssluitingen in Limburg in de afgelopen weken, eens te meer dat hiermee het vraagstuk van de werkloosheid nog niet is opgelost. Er zal alles aan gedaan moeten worden om vervangende werkgelegenheid naar Roermond en naar Limburg toe te halen.

Publicatiedatum: 19.11.2004 Bijgewerkt: 19.11.2004