Politie Drenthe

vrijdagmiddag

Assen 19-11-2004

Cocaïnebezitter aangehouden
Een 19-jarige Emmenaar is gisteravond aangehouden in verband met cocaïnebezit. Tijdens een fouillering door een oplettende portier van een café aan het Marktplein werd cocaïne in zijn kleding aangetroffen. De man werd door de politie aangehouden en ingesloten. Hij bekende 3 gram cocaïne voor 120 voor eigen gebruik en voor vrienden te hebben gekocht. Na overleg met het OM werd de man een geldboete aangeboden van 360 en een snelrechtdagvaarding. De man is de toegang tot het café voor een jaar ontzegd.

Jeugdige winkeldief aangehouden
EMMEN Vanmiddag werd een 14-jarige Emmenaarster aangehouden terzake winkeldiefstal. Bij een supermarkt aan de Weerdingerstraat passeerde ze de kassa zonder de in haar jas meegenomen producten af te rekenen. Ze werd door een personeelslid betrapt en overgedragen aan de politie. Er werd een HALT proces-verbaal opgemaakt.

Poging tot beroving met geweld in trein
ASSEN Een 16-jarige Assenaar is vanmiddag bijna van zijn portemonnee beroofd. De jongeman die met de trein van Groningen naar Assen reed, werd kort voor Assen aangesproken door een man die zijn portemonnee wilde hebben. Na weigering pakte de dader de reiziger beet en smakte hem in een coupe tegen de grond. Hierna probeerde de man de portemonnee van de jongeman af te pakken. Toen dit niet lukte sloeg hij de dader in zijn gezicht. Inmiddels in Assen aangekomen nam de dader, zonder buit, de benen. Het signalement van de dader is: lengte ongeveer 2.00m., blond haar, normaal postuur, droeg een muts met boven op een gat, bruin-groen bomberjack en legerkleurige schoenen van het merk Nick.

Getuigen die iets kunnen zeggen over deze poging tot beroving en mishandeling kunnen bellen met de politie via 0900-8844.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 06-52528707