Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar & omgeving, vrijdag 19 november

Alkmaar 19-11-2004 - 16.00 uur

Huiselijk geweld

Alkmaar, donderdag 18 november 2004.

Op verzoek van de politie heeft een 22-jarige man uit Alkmaar zich in de avond gemeld, nadat hij zijn vader thuis had bedreigd met een mes. De vader werd daarbij ook bij zijn keel gepakt. Hij raakte niet ernstig gewond en deed aangifte aan het bureau. De verdachte is in verband met het verdere onderzoek ingesloten.

Verlichtingscontrole autos

Limmen, donderdag 18 november 2004.

Tussen 20.00 en 21.45 uur is er op de Rijksweg een verlichtingscontrole gehouden. 70 automobilisten werden gecontroleerd en moesten tevens blazen. Niemand bleek teveel gedronken te hebben. Wel kregen er 4 een bekeuring voor het hebben van onjuiste verlichting.

Aanrijding met drank

Alkmaar, donderdag 18 november 2004.

Omstreeks 23.45 uur vond er op de kruising Ommering-Bestevaerstraat een aanrijding plaats tussen twee personenauto, respectievelijk bestuurd door een 38-jarige man uit Heerhugowaard en een 24-jarige man uit Heiloo. De man uit Heerhugowaard reed over de Ommering in zuidelijke richting. Op de kruising met de Bestevaerstraat kwam hij met de andere auto in botsing die voor hem van rechts kwam. De 38-jarige man bleek alcohol te hebben gedronken en zijn rijbewijs werd ingenomen.

Snelheidscontrole

Schoorl, donderdag 18 november 2004.

In de middag werd op de Laanweg een snelheidscontrole gehouden. Daarbij werden 6 automobilisten bekeurd omdat ze sneller reden dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/u.

Mishandeling docent

Alkmaar, vrijdag 19 november 2004.
Omstreeks 12.30 uur is een docent van een school aan de Kees Boekestraat mishandeld door een 16-jarige leerling. De leerling bedreigde de man en deelde een klap uit. De schermutseling ontstond omdat de leerling een mes bij zich zou hebben gehad doch dat werd niet gebruikt. Na het incident is de verdachte weggefietst. Zijn identiteit is bekend en de politie stelt een onderzoek in. De jongeman was in de loop van de middag nog niet thuis.