Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder & omgeving, vrijdag 19 november

Den Helder 19-11-2004 - 16.00 uur

Graffitispuiters na tip aangehouden

Den Helder, vrijdag 19 november 2004.

Twee jongens van 13 en 14 jaar uit Den Helder zijn gistermiddag door de politie bij hen thuis aangehouden kort nadat zij muren hadden beklad in hun omgeving. Een getuige tipte de politie nadat hij had gezien dat de jongens met spuitbussen door de straat liepen.

Na onderzoek bleek dat de jongens 28 objecten hadden beklad in de Ceramstraat, de Billitonstraat en de Balistraat. Het ging hier vooral om muren in stegen. De opschriften waren in een soort gothic-stijl en bestonden ondermeer uit sterren, het satansnummer 666 maar ook één maal 187. Dit laatste lijkt het na-apen van andere graffity-vandalen. Deze zaak lijkt los te staan van eerdere zaken in Den Helder. Het gaat in dit geval om kinderwerk. De politie gaat vandaag de buurt in om gegevens van benadeelden te noteren. In deze zaak moet ook nog een meisje als verdachte worden gehoord. De verdachten zullen later door justitie worden onderhouden.

Inbraak woning

Tuitjenhorn, donderdag 18 november 2004.

Tussen 07.00 en 19.00 uur is er ingebroken in een woning aan het Kalverdijklaantje. Om binnen te komen is een klapraam geforceerd van de woonkeuken. Uit een slaapkamer is een DVD-speler meegenomen.

Snelheidscontrole met video-auto

Den Oever, donderdag 18 november 2004.

In de avonduren heeft de politie rijdend met een onopvallende video-auto de snelheid gecontroleerd op de A7 tussen Den Over en Slootdorp. 5 automobilisten liepen tegen de lamp omdat ze te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 150 km/u waar 120 is toegestaan.

Inbraak woning

Den Helder, vrijdag 19 november 2004.

In de afgelopen nacht is er ingebroken in een woning aan de Waterkeringsweg. Men heeft een bovenlicht van de keuken opengebroken waarna de keukendeur opengemaakt werd. Uit een handtas werd een paar honderd euro meegenomen.