Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn & omgeving, vrijdag 19 november

Hoorn 19-11-2004 - 16.15 uur

Boze automobilist raakt parkeerwachter

Hoorn, donderdag 18 november 2004.

Omstreeks 15.00 uur reed een 49-jarige automobilist uit Landsmeer achteruit de Nieuwsteeg in. Toen een 52-jarige parkeerwachter zei dat dit niet toegestaan was, deelde de man mee dat hij bij een winkel zijn vriendin op moest halen nadat zij kort daarvoor onwel was geworden. De parkeerwachter keek de zaak aan en zag dat de vriendin zelfstandig in de auto stapte. Hij pakte hierop zijn bonnenboekje en begon te schrijven. De verdachte reed daarna vooruit de straat uit maar schampte daarbij de rechterhand en de rechtervoet van de parkeerwachter. Een arts constateerde kneuzingen. De verdachte verscheen op uitnodiging van de politie aan het bureau. Hij verklaarde zich niet bewust van de aanrijding te zijn geweest maar er wordt wel een proces-verbaal tegen hem opgemaakt wegens poging tot zware mishandeling.

Auto gestolen

Berkhout, donderdag 18 november 2004.

Overdag, tussen 06.00 en 16.00 uur is er een auto gestolen vanaf het parkeerterrein aan de Kleine Wijzend, bij het wegrestaurant aan de A7. Het gaat om een personenauto van het merk Ford, type Escort RS2000, kleur rood en voorzien van het kenteken 94-GH-GP. De auto heeft een dagwaarde van ruim 4000 euro.

Agressieve man opgenomen

Hoorn, donderdag 18 november 2004.

In de middaguren is een 41-jarige man uit Hoorn opgenomen in een psychiatrische inrichting. Hij had woensdagmiddag, bij zijn zus aan de Watersnip, amok gemaakt waarbij ondermeer een ruit was gesneuveld. Toen een gealarmeerde agent ter plaatse kwam kreeg deze een klauwhamer naar zich toe geworpen. Daarna werd de agent door de verdachte bedreigd met een stuk glas. Hij zag kans de agressieve man te overmeesteren. De verdachte werd ingesloten in verband met het nadere onderzoek. Daarbij werd hij beoordeeld door een psychiater die een opname nodig achtte.