Ingezonden persbericht


Gouda, 19 november 2004.

-----Persbericht-----

Dierenwelzijn Gouda in nood.

De Dierenambulance Gouda en Omstreken (DAGO) wordt in haar voortbestaan bedreigd. Door geldgebrek dreigt de DAGO na 20 jaar haar activiteiten noodgedwongen te moeten staken en zowel haar personeel als haar vrijwilligers de deur te moeten wijzen.

Door stijgende kosten voor o.m. personeel en materieel, is de DAGO de afgelopen jaren in financiëel zwaar weer terechtgekomen. Het kabinetsbesluit om de gesubsidiëerde arbeid te beëindigen, blijkt een gevoelige klap voor de DAGO, die al jaren met louter gesubsidieerde arbeidsplekken en vrijwilligers werkt. Hoewel de gemeente Gouda van het Rijk de vrijheid en de financiën heeft gekregen de ID-werkplekken voort te zetten ,heeft ze besloten tot afbouw over te gaan.Het zelf bekostigen van deze werknemers is vanwege de verslechterde finaciële situatie geen optie.

Onderhandelingen met de gemeente Gouda om via tariefsverhoging het tij te keren, zijn tot nog toe op niets uitgelopen

Een voor 30 november gepland kort geding over ontslag van 6 medewerkers word met angst en beven tegemoet gezien: toekenning van de ontslagen zou een enorme aderlating op het gebied van mankracht en expertise betekenen, waarvan het maar de vraag is, of de DAGO deze als organisatie kan overleven. Afwijzing van het ontslag betekent vrijwel zeker sluiting als gevolg van de finaciële problematiek.

Medewerkers en vrijwilligers van de DAGO hopen dan ook, dat de lokale politiek toch nog bijtijds tot inkeer komt en de DAGO in staat stelt haar activiteiten te kunnen voortzetten en de problemen te boven te komen.

Via dit persbericht doen zij dan ook een wanhopig, persoonlijk beroep op de lokale politiek en verder iedereen met hart voor dieren, om het tij te keren.

-----Einde persbericht-----

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Cassandra Lemmens via 06-53709191, of Leo Hoek van Dijke, via 06-10065678

Met vriendelijke groet: Leo Hoek van Dijke.