2e persbericht van vrijdag 19 november 2004

Eindhoven 19-11-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Winkeldief slaat winkelpersoneel

Donderdag rond 21.20 uur is in zijn woning een jongen van zeventien uit Eindhoven aangehouden. Hij had rond 19.30 uur een winkeldiefstal gepleegd samen met een kompaan bij een bouwmarkt aan de Tenierslaan. De twee waren door personeel betrapt toen ze verschillende artikelen achter hun kleding verstopten. Bij de kassa wilde de bedrijfsleider de mannen aanhouden maar een van de twee wist te ontkomen in zijn auto . De ander gooide een gestolen zaklamp naar de bedrijfsleider en sloeg hem daarna hard in het gezicht. Daarna wist ook hij te ontkomen. Gewaarschuwde politieagenten wisten aan de hand van het signalement de 17-jarige snel te achterhalen. Hij is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Verkeersongeval

Vrijdag om 8.50 uur is een 40-jarige Eindhovense gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Onze Lieve Vrouwestraat. Haar auto raakte toen ze moest remmen in de slip en kwam dwars op de rijbaan te staan. Een 27-jarige Eindhovenaar kon de auto met zijn auto niet meer ontwijken. De vrouw is met heupletsel naar en ziekenhuis gebracht.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Vrijdag tussen 8.45 en 11.00 uur heeft de politie tijdens een snelheidscontrole op de Nijverheidslaan in Veldhoven twaalf automobilisten bekeurd. De snelste reed 69 km/u terwijl ter plaatse 50 km/u is toegestaan.

Veldhoven: Verkeersongeval

Vrijdag om 10.00 uur is een 25-jarige Eindhovense gewond geraakt bij een verkeersongeval op de rotonde Heerbeen en Heemweg. Een 37-jarige automobilist uit Eindhoven verleende de vrouw die met haar auto op de rotonde reed geen voorrang. De vrouw is met schouder- en nekletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Aarle Rixtel: Politie neemt rijbewijs in van dronken automobilist

De politie heeft vrijdag om 2.00 uur op de Broekdaelerbaan twee Helmonders ( beiden 34 jaar oud) aangehouden. De twee zaten in een busje. Tijdens een controle merkten politieagenten dat de bestuurder gedronken had. Bij hem werd een ademtest afgenomen en een alcoholpromillage van 1,4 vastgesteld. Het rijbewijs van de man is door de politie ingenomen. De andere Helmonder beledigde de agenten en probeerde te voorkomen dat de agenten hun werk konden doen. De man werd daarop aangehouden en op het politiebureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.