Ingezonden persbericht


Nieuwe variant van Sober breekt grootschalig uit

CleanPort Managed E-mail Security constateert een grootschalige uitbraak van een nieuwe e-mailworm. Deze worm is een nieuwe variant uit de Sober-reeks en is op unieke wijze verpakt.

CleanPort detecteert en filtert het virus op basis van haar in eigen huis ontwikkelde ProTAG scanner.

Het aantal detecties op door CleanPort beschermde mailstromen van Nederlandse bedrijven is in slechts 5 uur tijd opgelopen tot meer dan 16.000. Naast Nederland ziet CleanPort een grote toename in Duitsland en Frankrijk. CleanPort verwacht dat de worm met de tijdzones meereist en in de loop van de avond voor extra overlast gaat zorgen met name vanuit Engelstalige landen.

De tekst van het e-mailbericht is Engels- of Duitstalig en kent vele gedaanten. Het is daardoor lastig te herkennen.

###
Over CleanPort
CleanPort Managed E-mail Security verzorgd de beveiliging van e-mail voor tal van bedrijven en xSP`s. CleanPort levert beveiliging tegen virussen en spam en kent een door de klant te sturen content-filtering systeem. Het systeem wordt 24/7 beheerd in en vanuit Doetinchem. CleanPort maakt gebruik van een multi-engine configuratie waarvan de in eigen huis ontwikkelde ProTAG engine maatgevend is.

De informatie in dit bericht over services van CleanPort is gebaseerd op interne gegevens van CleanPort en niet beoordeeld door onafhankelijke derden.

=============

Ingezonden persbericht