Politie Limburg-Zuid

Datum ( 19 november 2004

Maastricht; studenten organiseren 'overval'

Donderdagavond vond er in een gebouw aan de Maasboulevard een georganiseerd treffen plaats tussen twee Maastrichtse studentenverenigingen. De politie moest er met veel mankracht aan te pas komen om de rivaliserende studentenverenigingen Circumflex en Tragos van elkaar te scheiden. Omdat er een massale vechtpartij dreigde, waarbij tussen de 150 en 200 personen betrokken waren, werden politie-eenheden uit de gehele regio naar de Maasboulevard gedirigeerd. Het gelukte om beide partijen te scheiden.

Met het treffen had men kennelijk gerekend want de ene vereniging had aangekondigd enkele letters terug te halen die door leden van de andere vereniging waren gestolen.

Bij de confrontatie werden diverse vernielingen in het pand aangericht. Ook was er door de studenten zelf uit voorzorg een EHBO-post ingericht.

Achteraf wenste niemand aangifte te doen.

Heerlen; Politie vindt veel wapentuig in kelderbox

Woensdagmiddag werd in een kelderbox van een woning aan de Schuttersweide in Heerlen een grote hoeveelheid wapentuig aangetroffen. Hieronder bevonden zich een handgranaat, twee complete pistolen, onderdelen van een machinepistool ruim 500 scherpe patronen en een grote hoeveelheid onderdelen van vuurwapens.

Toen agenten de kelderbox, die de Heerlenaar in gebruik had, binnengingen troffen zij een handgranaat aan. Om veiligheidsredenen werd het onderzoek vervolgens overgenomen door het Explosieve Opruimingscommando (EOC).

Als verdachte werd op dinsdag 16 november een 43-jarige Heerlenaar aangehouden. Daarbij werden in de woning van de Heerlenaar 44 scherpe patronen aangetroffen. Daar de Heerlenaar als vuurwapengevaarlijk te boek staat, werd hij aangehouden door een arrestatieteam.

Het onderzoek werd uitgevoerd door de Districtsrecherche van Heerlen.

Maastricht; politie beëindigt verkoop softdrugs in hotel

Donderdagavond werd op een kamer van een hotel aan de Viaductweg nabij de Noorderbrug een verkooppunt van softdrugs opgerold. Nadat agenten de afgesloten deur van een hotelkamer had geforceerd, troffen zij 3000 gram hashish, een weegschaal enkele messen en diverse verkoopattributen aan. Ook lag er een geldbedrag van ruim 17000 Euro. Een klant die in de zaak aanwezig was werd aangehouden op grond van de Vreemdelingenwet. Daarnaast gaf hij ook een valse naam op. De man had een geldbedrag van 11000 Euro op zak.

Sittard; 13-jarige meisje ernstig gewond bij aanrijding

Vrijdagmiddag omstreeks 14.00 uurvond er op de splitsing van de Industriestraat en de Handelsstraat in Sittard een aanrijding plaats waarbij een 13-jarig meisje uit Geleen ernstig gewond raakte. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Over de verwondingen is niets bekend. Het slachtoffer reed op haar fiets over de Industriestraat en kwam op de splitsing in botsing met een personenauto, die bestuurd werd door een 45-jarige inwoner uit Meerssen. Het is onduidelijk hoe de aanrijding is gebeurd. De politie onderzoekt de aanrijding.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl

---- --