Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
5 oktober 2004

T³ - eerste Nederlandse Transgender Conferentie op 6 november 2004

AMSTERDAM - Transgenders in Nederland zijn op dit moment weinig zichtbaar. Om hier verandering in te brengen organiseert Stichting T-Image in samenwerking met de Schorerstichting 'T³ - de eerste Nederlandse Transgender Conferentie'. Op zaterdag 6 november komen transgenders, vertegenwoordigers van zelfhulpgroepen, hulpverleners en andere belangstellenden bij elkaar, met het doel meer aandacht te geven aan transgender onderwerpen. Daarnaast wordt ernaar gestreefd de samenwerking binnen en buiten de gemeenschap te vergroten. T³ staat voor transseksueel, transgender en travestiet, en door het verheffen tot de derde macht geven de organisatoren aan dat de bundeling van de te onderscheiden groepen een duidelijke meerwaarde heeft. Voorzitter Kam Wai Kui: 'Wij willen een aanzet geven tot meer samenwerking, een betere beeldvorming, en transgender onderwerpen breder bekend maken. Een brede maatschappelijke acceptatie is ons voornaamste doel. '

Prof. Dr. Peggy Cohen-Kettenis, hoofd van het Genderteam van het VU Medisch Centrum in Amsterdam zal de conferentie openen met een lezing: 'Is onze samenleving gebaat bij meerdere gendervarianten?'. Tim de Jong, auteur van "Man of Vrouw, Min of Meer" en redacteur van het webmagazine Continuüm verzorgt de tweede plenaire lezing. Gedurende de dag zijn er workshops, lezingen, films en discussiebijeenkomsten die bedoeld zijn voor mensen die zowel op persoonlijk, academisch of professioneel vlak te maken hebben met thema's rond transgender en genderdiversiteit. Onderwerpen zoals spiritualiteit, de beperkingen van de Nederlandse wetgeving, transgender op de werkvloer, genderjongeren en scholenvoorlichting en transgender prostituees en HIV/AIDS preventie komen aan de orde. Als afsluiting van de conferentie vindt er een borrel plaats.

Deelnemers kunnen zich vanaf 5 oktober inschrijven op de website van stichting T-Image www.t-image.org, of een inschrijfformulier opvragen via e-mail algemeen@t-image.org of tel. 020-6363714.

T3 - eerste Nederlandse Transgender conferentie

Datum: 6 november 2004
Locatie: Schorerstichting, PC Hooftstraat 5, Amsterdam Website: www.t-image.org

Noot voor de redactie (