Gemeente Best

18-10-2004
3VO organiseert verkeersveiligheidsactie BROEM

Met name voor ouderen
3VO organiseert verkeersveiligheidsactie BROEM
Nederland vergrijst in een hoog tempo. Hierdoor is er een snelgroeiende groep verkeersdeelnemers van 50 jaar of ouder. Deze groep voldoet aan de volgende algemene kenmerken:
· lang geleden het rijbewijs gehaald;

· onvoldoende op de hoogte van de laatste verkeersvoorschriften;
· afnemende kwaliteit van het rijgedrag als gevolg van leeftijd;
· stijgende mobiliteitsbehoefte.
Voor deze groep is de geheel vrijwillige deelname aan een BROEM verkeersveiligheidsdag een middel bij uitstek om zicht te krijgen op de eigen rijvaardigheid en verkeerskennis. De verstrekte adviezen hebben geen gevolgen voor het rijbewijs.

Een BROEM-sessie omvat een theorie-opfriscursus, ogentest, gehoortest, bewegingstherapie en een rijvaardigheidstest met een opgeleidde ritadviseur in uw eigen auto. De verkeersveiligheidsactie BROEM wordt georganiseerd door 3VO afdeling Best op vrijdag 19 november om 13.00 uur in Buurthuis Kadans, St. Jozefstraat 1. Het doorlopen van het totale programma neemt 3 uur in beslag.

Deelname aan verkeersveiligheidsactie BROEM kost 10,00 per persoon. Geïnteresseerden (50 jaar of ouder) kunnen zich tijdens kantooruren voor deze actie aanmelden bij de gemeente Best, mevrouw S. Brouwers, telefoonnummer 0499-360293.