Gemeente Rotterdam

Vanaf vrijdag 19 november is de telefonische hulplijn 010 440 10 11 opnieuw opengesteld. Burgers kunnen hier iedere werkdag vanaf 09.00 tot 21.00 naartoe bellen.

Deze hulplijn werd na de moord op Theo van Gogh ingesteld door het Centrum voor Dienstverlening,en bleef korte tijd in de lucht. Binnen de gemeentelijke organisatie blijven echter vragen en signalen van burgers binnenkomen naar aanleiding van de recente maatschappelijke onrust in ons land. Daarom heeft het bestuur besloten de telefonische hulplijn met ingang van vrijdag 19 november opnieuw in te stellen. Het doel is inkomende telefoontjes te kanaliseren en eenduidig te behandelen. Ook krijgt het bestuur beter zicht op wat er leeft en zal waar nodig actie ondernemen. De lijn zal in ieder geval twee weken worden gecontinueerd.
De lokale gezagsdriehoek (burgemeester, korpschef en hoofdofficier van justitie) komen dagelijks bij elkaar. De Coördinatiegroep Maatschappelijke Verhoudingen houdt het college op de hoogte van de ontwikkelingen in de stad.

Reacties kunnen ook per mail worden doorgegeven: veiligheidsloket@rotterdam.nl

Bron: Bestuursdienst, 18-11-2004