7x24. nl

Nieuw wapen in strijd tegen trage betalers

Register met incassozaken

AMSTERDAM, 20041119 -- In de strijd tegen de voortdurend stijgende debiteurensaldi wordt nu een beslissend wapen ingezet: een centraal register met lopende incassozaken. Hiermee kunnen advocaten, deurwaarders en incassobureaus direct zien of een bedrijf meerdere zaken tegen zich heeft lopen. Zo ontstaat een duidelijk en compleet beeld van een debiteur.



Omdat op deze wijze snel over een steunvordering kan worden beschikt is het mogelijk direct krachtig tegen een slechte betaler op te treden. Het is mogelijk direct een faillissementsaanvraag te doen.


Debiteuren waarvan een incassozaak is aangemeld op Register.nl ontvangen daarvan bericht. De debiteur wordt daarin ook uitgelegd wat de consequenties kunnen zijn. Zo kan het aanmelden van een incassozaak al direct leiden tot een snellere betaling.


In alle aangemelde incassozaken krijgt de debiteur de gelegenheid online te reageren, bijvoorbeeld om te melden dat men de vordering betwist.


De incassodossiers van Register.nl bevatten de gegevens van de crediteur, de debiteur en de vordering. Plus eventuele commentaren van de debiteur en de crediteur.