Ingezonden persbericht

'becom VIP Enterprise Partner van VMware in Nederland'

Virtuele infrastructuur, een aanzienlijke vermindering in IT-beheerkosten

NAARDEN / SCHWERTE, 20041119 -- becom Informatiesystemen B.V. (becom), één van de toonaangevende IT infrastructure solution partners voor middelgrote tot grote organisaties in Europa, is benoemd tot VIP Enterprise Partner van VMware, één van de marktleiders op het gebied van virtuele software op Intel omgevingen. becom in Duitsland (becom Informationsysteme GmbH) was onlangs al opgenomen in het VAC (VMware Authorized Consulting) Partner Programma.


De oplossingen van VMware sluiten nauw aan bij o.a. de 'Cost Reduction' solution die becom aan haar klanten biedt. Met een flink aantal gespecialiseerde en ook gecertificeerde VMware consultants en engineers kan becom haar klanten nu voorzien van hoogstaand advies als het gaat om de toepassing van de virtuele infrastructuur VMware programmatuur in geconsolideerde server omgevingen.

Terence Bruyn, CEO van The becom Group Holding B.V.: "VMware is dé oplossing voor consolidatievraagstukken. Als VIP Enterprise Partner kunnen wij optimaal inspelen op de sterk toenemende behoefte bij onze klanten. Zij zijn steeds meer geïnteresseerd in het ontwerpen en uitrollen van virtualisatie in hun infrastructuur."

De toepassing van VMware programmatuur wordt altijd voorafgegaan door een adviestraject, waarin de optimale infrastructuur-architectuur wordt vastgelegd. becom is een zeer deskundige partij bij dergelijke adviestrajecten en de daaruit voortvloeiende implementaties. Naast het bieden van hardware- en softwarematige infrastructurele oplossingen, heeft becom ook uitgebreide kennis aan strategische IT consultancy (advantegy) en complete storage oplossingen (IntelliStorage) in huis. Des te meer reden voor VMware om becom te benoemen tot VIP Enterprise Partner.

"becom is door haar VAC status in Duitsland en nu als VIP Enterprise Partner voor Nederland, een zeer belangrijke partner voor VMware binnen Europa", aldus Marc Groetelaars, Channel Manager Benelux bij VMware. "Met een groot aantal hoog gekwalificeerde & gecertificeerde consultants is becom in staat uitstekende advisering van en ondersteuning bij de server consolidatie projecten te leveren".

Kostenbesparing belangrijk voordeel virtuele infrastructuur

Consolidatie van de IT-infrastructuur is voor veel bedrijven een belangrijke manier om kostenbesparingen te realiseren. Dit kan bijvoorbeeld door server virtualisatie. VMware voorziet in een virtuele infrastructuur voor op Intel gebaseerde server systemen. In een dergelijke IT-omgeving wordt de benutting van middelen, zoals servers, storage en networking, geoptimaliseerd en geflexibiliseerd. Dit wordt gerealiseerd door het onafhankelijk maken van software en hardware via één virtuele infrastructuurlaag. Zo zien applicaties de servers alsof ze exclusief aan hen zijn toegewezen, terwijl de fysieke servers door de beheerders optimaal verdeeld worden over de applicaties. Het is mogelijk om meer applicaties onafhankelijk van elkaar op één server te laten draaien. Het resultaat is een betere belasting per server, een grotere beheersbaarheid en flexibiliteit.

De flexibele verdeling van de beschikbare servercapaciteit over de verschillende applicaties maakt het mogelijk om eenvoudig in te spelen op wijzigingen in de behoeften van de applicaties. Ook de inzet van ontwikkel- en test-systemen kan eenvoudig worden gerealiseerd op virtueel niveau. Met name door deze nieuwe mogelijkheden worden lagere beheerkosten bereikt.

Over VMware
VMware, onderdeel van het bedrijf EMC (NYSE: EMC), is wereldleider in virtuele infrastructuursoftware voor gestandaardiseerde systemen. De grootste bedrijven ter wereld maken gebruik van VMware oplossingen om hun IT te vereenvoudigen, optimaal gebruik te maken van de bestaande automatiseringsinvesteringen en om sneller te kunnen anticiperen op de wisselende behoeftes binnen het bedrijfsleven. VMware's hoofdkantoor staat in Palo Alto, California. Lees meer over VMware op www.vmware.com

Over becom Informatiesystemen B.V.
becom Informatiesystemen B.V. is onderdeel van The becom Group Holding B.V.
The becom Group is één van de toonaangevende IT infrastructure solution partners voor middelgrote en grote bedrijven in Europa. Wij leveren hoog renderende IT oplossingen gebaseerd op 'proven technology standards'. Deze oplossingen worden geheel afgestemd op uw dynamische behoeften. becom is een succesvol en groeiend bedrijf, dat permanent in de ontwikkeling van haar producten- en dienstenportfolio investeert. becom Informatiesystemen B.V. is uw IBM Premier Business Partner.
Meer informatie op www.becom.com




Ingezonden persbericht