Ingezonden persbericht


Wijkkrant in Den Bosch lanceert website Zuiderstem.nl

Den Bosch, 19 november 2004 -- De wijkkrant Zuiderstem uit de Gestelse buurt en Bazeldonk in Den Bosch lanceert haar interneteditie Zuiderstem.nl. Tijdens de buurtvergadering op maandag 29 november 2004 in buurthuis de Zuiderster wordt de website op feestelijke wijze gepresenteerd en officieel in gebruik genomen. De Zuiderstem is sinds mei 2003 de officiële wijkkrant in Bosche wijken Gestelse buurt en Bazeldonk.

Via het medium internet is de bevolking nog sneller te informeren over de gang van zaken in hun wijk. Bovendien is het hedendaags een trend om op het internet aanwezig te zijn met een website, zeker als gaat om een (wijk)krant. En het is ook nog eens leuk om je eigen wijk op internet tegen te komen.

Zuiderstem.nl onderscheidt zich van de reguliere editie door vooral in te spelen op de actualiteit. Daar de normale versie slechts vijf keer bij de inwoners in de bus valt, kan de website 24 uur per dag aangepast en gelezen worden. Enkele artikelen zullen zowel op de website als in de reguliere editie verschijnen. De artikelen voor de website worden echter wel dusdanig aangepast dat ze voor de internetdoelgroep interessant blijven.

De bewoners uit de Gestelse buurt en Bazeldonk moeten zich goed kunnen identificeren met de website. Dit is het uitgangspunt waarmee de redactie van start is gegaan. Zuiderstem.nl bevat naast het actuele nieuws uit de wijk de vaste rubrieken: Dichter in de buurt, Recepten, Wijkgesprekken, de jongerenpagina Joeppii en Uit de school geklapt. kunnen buurtbewoners op de website terecht voor handige telefoonnummers en andere nuttige informatie.

Net als de papieren versie van de wijkkrant is ook de interneteditie bedoeld voor mensen uit de Gestelse buurt en Baseldonk. Niet alleen voor maar ook door de bewoners. Suggesties en kopij zijn altijd welkom. De redactie van de Zuiderstem bestaat uit Diny Tijbosch, Gonnie Pigmans, Yoerak van Voorst en Anja Klimmer.

Wat: Lancering website wijkkrant Zuiderstem.nl
Waar: Buurthuis Zuiderster, Potgieterhof 19 in Den Bosch Tijd: 19:30 uur

Noot voor de redactie (