Gemeente Alkmaar


Regio Alkmaar Promotie Award 2004 uitgereikt aan VEGRO

Alkmaar, 19 november 2004

Vrijdag 19 november is aan de directie van Alkmaarse Verwarmings Groothandel Vegro BV de Regio Alkmaar Promotie Award 2004, `de WaegHALs' uitgereikt. De uitreiking vond plaats door burgemeester mevrouw Van Rossen in het bijzijn van de jury bestaande uit de voorzitter en de directeur van de Kamer van Koophandel, de heren Conijn en Glaubitz.

Dat Vegro winnaar was geworden van de award 2004 was al eerder bekend gemaakt tijdens het jaarlijks regiodiner in de Grote St. Laurenskerk te Alkmaar eind september. Omdat de directie van Vegro niet bij dit diner aanwezig kon zijn, vond de prijsuitreiking pas deze vrijdag plaats. De samenwerkende gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk organiseerde het diner voor de regio-ambassadeurs en hun gasten. De ambassadeurs zijn ondernemers in regio Alkmaar, die de aantrekkelijkheid van deze omgeving bij vakgenoten in het hele land onder de aandacht brengen.

`De WaegHALs' wordt uitgereikt aan een onderneming, instelling of persoon die zich op bijzondere wijze heeft onderscheiden bij het promoten van de regio.
Vegro is een bedrijf dat sterk bijdraagt aan de naamsbekendheid van regio Alkmaar als uitstekende vestigingsplaats voor bedrijven. Vegro BV is gesticht in 1959, in hetzelfde jaar als de ontdekking van de aardgasbel in Slochteren. Na een simpele start in een loods groeide Vegro al snel uit tot verwarmingsgroothandel met een netwerk van vestigingen in elke provincie. Maatschappelijke betrokkenheid is altijd een van de speerpunten van het bedrijf geweest. De vestiging van het Kachelmuseum in Alkmaar en branchespecifieke opleiding aan de Hogeschool Inholland Alkmaar zijn hier voorbeelden van. Nadere motivaties voor de uitverkiezing van Vegro staan vermeld in het juryrapport, dat eveneens aan het bedrijf is uitgereikt.

19 november 2004